Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da düzenlenen suç örgütü operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 7'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgütlü olarak tefecilik, ateşli silahla adam yaralama, yağma, uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak, darp ve tehdit" suçlarını işlediği iddiasıyla adliyeye sevk edilen 10 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı.

        Şüphelilerden H.S. (32) ve Ö.Ö. (30) savcılık sorgularının ardından salıverilirken, diğer şüphelilerden S.M.(53), K.M.(20), T.M.(27), Y.K.C.(52), Ö.C.C.(24), K.E.(50) ve M.E.(36), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. S.Ç (22) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Sakarya'da "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgütlü olarak tefecilik, ateşli silahla adam yaralama, yağma, uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak, darp ve tehdit" suçlarından, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, kent merkezi ile Sapanca ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, farklı çap ve markalarda 7 tabanca, 8 şarjör, 123 fişek, 200 senet, çeşitli alacak verecek hesaplarının yazılı bulunduğu 9 ajanda, defter, not kağıtları, başkaları adına ve farklı bankalara ait 5 kredi kartı, 5,25 gram uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirilmiş, gözaltına alınan 16 şüpheliden 6'sı emniyetteki ifadelerinin ardından salıverilirken, işlemleri tamamlanan 10 şüpheli ise sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler