Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA - Erzurum'da yasa dışı yollarla yurda giren ve aralarında kadın ile çocukların da bulunduğu 193 kaçak göçmen yakalandı.

        Bir istihbaratı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Erzurum-Tortum karayolunun Pasinler yol ayrımındaki Köprülü Kavşağı ile E-80 karayolunun Kars Kapı mevkisinde bazı kişilerin kalabalık gruplar halinde yolda yürüdüğü yönünde bilgi aldı.

        Her iki bölgeye giden ekipler, Erzurum-Tortum karayolunda 94, E-80 karayolunda ise 99 yabancı uyruklu kişi ile karşılaştı.

        Polislerce yapılan kimlik kontrollerinde Afganistan ve Pakistan uyruklu olan ve kaçak olarak yurda giren ve aralarında kadın ile çocukların da bulunduğu söz konusu 193 kişinin İran üzerinden Ağrı'ya geçip buradan Erzurum'a geldikleri anlaşıldı.

        Çoğunluğunun günlerce yaya olarak yürüyüp Erzurum'a ulaştığı ve geceleri battaniyeye sarılarak arazide uyudukları belirlenen kaçak göçmenlerin bazılarının yürüdükleri için ayaklarının şiştiği ya da arazideki yolculuk sırasında düştükleri için elinden ve yüzünden yaralandığı, bazı çocuklarda ise yüksek ateş şikayetleri olduğu belirlendi.

        Bir kısmında da yine yolculuğa bağlı olarak ağrı gibi çeşitli sağlık sorunları olan ve tamamı gözaltına alınan kaçak göçmenler için polislerce yakalandıkları noktalara sağlık ekipleri çağrıldı.

        Gelen ambulanstaki sağlık ekipleri sağlık sorunları olan çocuk ve diğer kaçak göçmenleri olay yerindeki ilk müdahale sonrası Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.

        Sağlık sorunu bulunmayan çocuk ve kadınlar ise üşümemesi için bir süre polislerce ekip otomobilinde bekletildi. Polis merkezine götürülmeleri için polislerce otobüs çağrılan bu kişilerden bazıları da üşümemek için yakılan ateş ile ısındı.

        Polisler, sağlık sorunları bulunmayan kaçak göçmenleri, çağrılan otobüslerle polis merkezine götürdü.

        Hastaneye kaldırılan ya da polis merkezine götürülen kaçak göçmenler, hastane ve polisteki işlemleri sonrası sınır dışı edilmek üzere Aşkale ilçesindeki Geri Gönderme Merkezine teslim edilecek.

        - Organizatörler tüm paramızı aldı

        Bu kişilerden Afganistan uyruklu Ahmet Nazari AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinden İran'a geldiklerini anlatarak, bu ülkede irtibata geçtikleri organizatörlerin üzerlerindeki tüm parayı alıp kendilerini yaya olarak Türkiye'ye gönderdiğini ifade etti.

        Nazari, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğunu anlatarak, "9 gündür yoldayız, çoluk çocuk çok sıkıntılar çektik." dedi.

        Kaçak göçmenlerin Erzurum üzerinden İstanbul'a gitmeyi planladıkları öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler