Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski öğretmen, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan meslekten ihraç edilen öğretmen Satı Vahdettin Akman ve avukatı katıldı.

        Akman, savunmasında örgütle bir bağının bulunmadığını öne sürdü.

        Tek maaşla geçinen bir aile olduklarını anlatan Akman, "Bank Asya hesabımda çağrı yapıldığı dönemlerde artış olduğu söyleniyor. 2014 yılının Mart ayında çocuğum oldu. Biz yeni bir çocuk olduğunda destek olmak amacıyla altın, para gibi şeyler takılır. Bu bankadan altın günleri yapıldığına dair mesaj geldi. Ben de 2014'ün sonunda emir ya da herhangi bir çağrıyla hareket etmeden altınımı buraya yatırdım. Çağrı'nın 2014'ün Mart ayında yapıldığı söyleniyor. Eğer böyle bir niyetim olsaydı, mart ayında yatırırdım." dedi.

        Aktif Eğitim-Sen üyeliğine değinen Akman, "Sendikanın bu örgütle bağını öğrendiğim anda istifa ettim. Benim bu örgütle kesinlikle bir bağım bulunmuyor." diye konuştu.

        Savunmanın ardından Cumhuriyet Savcısı, Akman'ın "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla değil, "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti, sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler