Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de tarım ve hayvancılık alanında yaptıkları çalışmalarla sektörde başarı elde eden 35 kadına "Toprağın Kadınları" projesi kapsamında ödül verildi.

        İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğü ve İzmir Ticaret Borsası işbirliğinde kırsal alanda yaşayan, tarımsal üretimin her aşamasında emek harcayan kadınların yaptığı başarılı çalışmaları ortaya çıkarmak için "Toprağın Kadınları" projesi oluşturuldu. Proje kapsamında sektöründe başarı elde eden 35 kadın, İzmir Ticaret Borsası'nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Proje kapsamında kadınların başarılarını anlatan belgesel ve kitaplar, örnek teşkil etmesi bakımından ülke geneline dağıtılacak.

        Ödül töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Musa Bakan, Türk kadınının yaşamın her alanında olması gerektiği gibi tarımsal üretimde de aktif rol oynaması gerektiğine inandıklarını söyledi.

        Projeyle, kadınların emeklerinin ve başarılarının bilinmesini arzuladıklarını dile getiren Bakan, "Türkiye'de ve dünyada, tarımda çalışan kadın iş gücü, giderek erkek iş gücünün yerini alıyor. Kadının, ülkelerin gelişmesindeki rolü ve önemi çok büyük. Kadınların her alanda olduğu gibi kırsal alanda da desteklenmesi gerekiyor. İşte 'Toprağın Kadınları' projesi tam da bu amaca hizmet ediyor. Proje kapsamında İzmir topraklarında üretim yapan başarılı kadınların hikayelerini duyurmayı ve yaşatmayı planlıyoruz. Bugün burada öykülerini ve mesajlarını paylaştığımız kadın üreticiler, azimleri ve başarma güçleriyle örnek teşkil ediyor." diye konuştu.

        İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ise 35 kadınının hayat öyküleri ve mücadelelerinin, titiz bir çalışmanın sonucunda eşsiz bir kaynağa dönüştürüldüğünü ifade etti.

        Türkiye'nin gelişmiş ekonomiler arasında hak ettiği yere gelebilmesi için kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alması gerektiğinin altını çizen Kestelli, şunları söyledi:

        "Bu projeye başlarken kırsal kesimde yaşayan kadınların, ev işleri, eş ve annelik görevlerinin yanı sıra tarımsal üretimin her aşamasında da var olduğunu görünür hale getirmek amacıyla yola çıkmıştık. Ortaya çıkan bu eserle yolculuğumuzdaki ilk durağa ulaştığımızı söyleyebilirim. Ancak işimiz daha bitmedi. Yolculuğun hedefe ulaşması için 'Toprağın Kadınları'nın öykülerinin başka kadınlara da ilham vermesi gerekiyor. Bu kitaptaki kadınlar rol model olacak, diğer kadınları ekonomik anlamda daha karlı, sürdürülebilir bir üretim modeli için teşvik edecek ve kadınlarımızın kendi aralarında dayanışmasıyla, kazançları da emek verdikleri tarımsal üretimde söz sahibi olma imkanları da katlanarak büyüyecek."

        Konuşmalardan sonra İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Musa Bakan ve Işınsu Kestelli tarafından kadınlara ödülleri verildi. Tören sonrası kadınlar, üretmiş olduğu ürünleri, Ticaret Borsası binasında oluşturulan stantlarda sergileyerek satışa sundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler