Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DUBAİ (AA) - Çin ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında, Basra Körfezi'ndeki 3 petrol ve doğalgaz sahasında işletme hakkı payı için 1,18 milyar dolarlık anlaşma imzalandı.

        Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketince (ADNOC) Basra Körfezi açıklarındaki Um Şaif ve El Nasır petrol sahalarından petrol ve doğalgaz, Aşağı Zakkum petrol sahasından petrol çıkarmak üzere Çin devlet petrol şirketi PetroChina ile anlaşmaya varıldığı açıklandı.

        Anlaşma kapsamında söz konusu sahalardaki yüzde 10'luk işletme hakkı payının 1,18 milyar dolar karşılığında 40 yıllığına Çin devlet petrol şirketine devredildiği belirtildi.

        Um Şaif ve Nasır petrol sahalarından günde toplam 460 bin varil ham petrol ve 14 milyon metreküp doğalgaz çıkarılıyor. Aşağı Zakkum petrol sahası ise günde 450 bin varil ham petrol çıkarma kapasitesine sahip.

        İtalyan Eni ve Fransız Total şirketlerinin de aynı sahalarda işletme hakkı payı bulunuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler