Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT/AMASYA (AA) - Nevruz Bayramı, Tokat ve Amasya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Tokat Valiliği ile Gaziosmanpaşa Üniversitesince Taşlıçiftlik kampüsünde düzenlenen nevruz kutlamalarında katılımcılara yemek ikram edildi, ardından nevruz ateşi yakıldı.

        Vali Ömer Toraman ile protokol üyeleri ve öğrenciler, yakılan ateşin üzerinden atladı, yumurta tokuşturdu.

        Programa Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer ile öğrenciler katıldı.

        - Amasya

        Amasya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Azerbaycan halk oyunları gösterisiyle başlayan program, okul bahçesinde yakılan nevruz ateşi ve demir dövme etkinliğiyle devam etti.

        Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile davetlilerin katıldığı etkinlikte şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sahnelendi.

        Varol, burada yaptığı konuşmada, kainat, tabiat ve bütün canlıların birbirlerine sevgiyle bağlı olduğunu söyledi.

        Baharla tabiatta yeniden bir diriliş ve canlanma yaşandığını dile getiren Varol, "İnsanoğlu hemen etkilenip neşelenmek ve coşmak istiyor. İşte Nevruz Bayramı da dostluğu, sevgi bağlarını ve kardeşliği pekiştirmek için bir fırsat. Birlik, beraberlik ve kardeşlik için her zaman el ele, gönül gönüle verelim." dedi.

        Orbay da Türk milleti için nevruzun farklı bir anlamı olduğunu söyleyerek, "Nevruz, 4 bin 600 yıl önce bir bozkurtun Ergenekon'da çıkışa rehberlik etmesiyle dünyaya mühür vuran, bugün Anadolu'yu Türkleştiren, İslamlaştıran bir milleti temsil etmektedir. Bu anlamda Nevruz Bayramı'nın milletimiz için barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

        Öğrenciler arasında gerçekleştirilen çuval, ağızda yumurta taşıma ve ip çekme yarışmaları renkli görüntüler oluşturdu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler