Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk Veteriner Hekimler Birliği tarafından bu yıl 4. kez düzenlenecek Veteriner Hekimliği Kurultayı'nda hayvan ıslahı, yetiştiricilik politikaları, halk sağlığı, gıda güvenliği ve sokak hayvanları gibi ülke gündemini ilgilendiren konular masaya yatırılacak.

        Türk Veteriner Hekimler Birliğinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Veteriner Hekimliği Kurultayı'nın 4'üncüsü 29 Mart-1 Nisan'da Antalya'da gerçekleştirilecek.

        Toplantıya, 81 ilden bin civarında veteriner hekimin yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri katılacak.

        Kurultayda, veteriner hekimlerin sorunları ve mesleki faaliyetleri yanında, hayvan sağlığı ve refahı, hayvan ıslahı ve yetiştiricilik politikaları, veteriner tıbbi ürünler, halk sağlığı ve gıda güvenliği, balıkçılık, yaban hayatı ve sokak hayvanları gibi ülke gündemini ilgilendiren konular ele alınacak.

        Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Talat Gözet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meslektaşlarının faaliyetleri ve sorunları başta olmak üzere halk sağlığı, gıda güvenliği ve sokak hayvanları gibi direkt toplumu ilgilendiren konuları ele alacaklarını belirterek uzmanların kurultayda sunumlar yapacağını söyledi. Hayvancılık sektörüyle vatandaşların en önemli sorunları arasında yer alan konuların işleneceği kurultay sonucunda, öneri ve taleplerin yer alacağı raporlar hazırlayacaklarına işaret eden Gözet, "Halk sağlığı, çiftçi, besici ve vatandaşı direkt ilgilendiren konuları gündeme getireceğiz. Hazırlanan sonuç raporları, kamuoyuyla ve ilgili kurumlarla paylaşılacak." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler