Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), Evlilik Senedi isimli operanın prömiyerini 24 Mart Cumartesi yapacak.

        Antalya DOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 20'nci yüzyılın başında Avrupa kültürünün önemli bir parçasını oluşturan İngiltere'de geçen tek perdelik karakter komedyası "Evlilik Senedi" operası, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye taşınıyor.

        Rossini'nin 18 yaşında bestelediği ve ilk profesyonel opera eseri için Antalya DOB'da geri sayım başladı. 24 Mart Cumartesi prömiyeri gerçekleştirilecek "Evlilik Senedi", kızının rızası olmadan onu zengin kolonili tüccarla evlendirmek isteyen cimri bir babanın hazırladığı planın kurmaca ve eğlenceli oyunlarla nasıl bozulduğunu konu alıyor.

        Orkestra şefi Ömer Yöndem, reji Yiğit Günsoy, dekor ve kostüm tasarım Gürcan Kubilay ve ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait olan eserde, "Fanny"i Aslı Ayan, Işılay Meriç Karataş ve Beste Şahin, "Edoardo"yu Enis Ok ve Burak Pektaş, "Tobia Mill"yi Onur Alpaslan, Toygarhan Atuner ve Oğulcan Yılmaz, "Slook"ı Erdi Can Aybaş ve Serhat Konukman, "Clarina"yı Seçil Eyilikeder ve Tuğçe Oğuzülgen, "Norton"u Baturalp Bilgili ve Mehmet Ali Tutar canlandıracak. Sanatçılar, sezon boyunca dönüşümlü olarak izleyici karşısına çıkacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler