Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, lekelenmeme hakkına ilişkin, "Bu hususta AK Parti hükümetinin çıkarttığı KHK ile yaklaşık 9 bin kişi, soruşturma açılmadan haksız iftiralara karşı korundu." dedi.

        Gül, AK Parti Adana İl Başkanlığına ziyarette bulunarak Fikret Yeni ile görüştü.

        Daha sonra partililerle bir araya gelen Gül, burada yaptığı konuşmada, Adana'nın AK Parti davasına her zaman güç verdiğini, 1 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelerek, AK Parti'nin İl Kongresi'ne katılacağını belirtti.

        Gül, "AK Parti zenginin partisi değildir, sadece belli bir yaş grubunun partisi değildir. Zengi, fakiri, yaşlısı, Kürt'ü, Türk'ü, Alevi'si ve Sünnisi'yle hangi yaşam tarzına, inanışa sahip olursa olsun herkesin birleştiği hareketin adıdır AK Parti." diye konuştu.

        Siyasetlerinin merkezinde insan, Türkiye ve Türkiye'nin geleceği olduğunu vurgulayan Gül, sözlerine şöyle devam etti:

        "Türkiye'de AK Parti'nin rakibi yine AK Parti'dir. AK Parti, asla kurumsal bir kibre kapılmadan, 'Milletimize daha fazla nasıl hizmet ederiz, hangi konularda eksiğimiz var.' bunları daima masaya yatırıp bu konuları değerlendiren bir partidir. Özgürlükleri, demokratik hakları çok genişlettik ama yeterli görmüyoruz daha da fazlasını milletimiz, ülkemiz hak ediyor. Bir kimse dahi, 'Ben ötekileştirildim, ben buradan ayrımcı bir dile tabi tutuluyorum.' diye düşünceye kapılmadan kucaklayan siyaset tarzımızı sürdüreceğiz. Çünkü bu ülkede doğmuş, havasını koklayan herkes birinci sınıf vatandaştır. Makbul vatandaş, makbul olmayan vatandaş ayrımı AK Parti'yle ortadan kalkmıştır."

        "Ana Muhalefet nedir? İktidara talip olan partidir." diyen Gül, "Ama iktidara talip olmanın yalan söylemek, ötekileştirmek, kamplaştırmak, kutuplaştırmak değildir. Bugün Türkiye'de bir Ana Muhalefet sorunu olduğunu herkes yaşıyor, görüyor. Biz AK Parti olarak daha fazlasını yapacak imkana sahibiz, milletimizle iç içeyiz. Milletimizin derdi bizim derdimiz. Türkiye'yi 15-16 yılda 3 kat büyüttük. Adalet boyutuyla da yasakları ortadan kaldıran bir Türkiye'ye doğru çok önemli aşamaları katettik." ifadesini kullandı.

        - "Siyasetin dili daha yapıcı olmak zorunda"

        Gül, hiçbir masumun haksızlığa uğramaması, hiçbir suçlunun da cezasız kalmaması konusunda çalıştıklarının altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Bizim felsefemiz, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın.' Maddi ve manevi olarak insanı merkeze alan siyaset tarzımızı gayret ve başarıyla sürdüreceğiz. Bu konuda da önümüzdeki dönem, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye daha fazla bütünleşen, ayrılıkları, farkılılıkları zenginlik olarak görüp, farklılıklarda da buluşabilen bir siyaset tarzına AK Parti öncülük yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Sizler de gördünüz hiç umulmadık farklı kesimlerin bir arada zorunluluğunu görüyorsunuz. Siyasetin dili daha yapıcı olmak zorunda. İşte AK Parti de bunu yapıyor."

        - "Vatandaşın cebine girecek parayı büyüteceğiz"

        Gül, Türkiye'nin güçlü geleceği için çok önemli çalışmaların yapıldığına işaret ederek, "Bugün yanı başımızda yaşanan hadiselere baktığımızda, Türkiye'nin ekonomik olarak, siyasi olarak güçlü bir şekilde ayakta durmasının sebebi güçlü bir liderliğin olmasından kaynaklanıyor. Bunun da temeli vatandaşlarımızın AK Parti'ye ve liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza duyulan güven ve destektir." ifadesini kullandı.

        Türkiye'nin cebine giren parayı arttırdıklarını aktaran Gül, " Şimdi vatandaşın cebine girecek parayı, Ali'nin, Veli'nin, Ayşe'nin, Fatma'nın, teyzenin, amcanın cebine giren parayı, sofrasına giren ekmeği bu dönemde daha fazla büyüteceğiz. Özgürlüklerini daha geliştireceğiz. Türkiye'de özgürlüklerin, demokrasinin, ekonomik istikrarın teminatı da AK Parti iktidarıdır, AK Parti'nin siyasal liderliğidir. Bunu da inşallah hep birlikte yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        - "Lekelenmeme hakkıyla 9 bin kişi korundu"

        Gül, KHK ile "lekelenmeme hakkı" getirdikleri bilgisini vererek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Lekelenmeme hakkı getirdik. Bu ne demek? Vatandaşımızı haksız yere, karakola, polise, savcılığa bir yere gidip şikayet ediyor. Haksız iftiralar oluyor. Ne oluyor, vatandaşın evine, dükkanına polis geliyor ve 'şüpheli-sanık' oluyor. Bu konularda vatandaşın ve şirketlerin lekelenmeme hakkı var. Bu hususta AK Parti hükümetinin çıkarttığı KHK ile yaklaşık 9 bin kişi, soruşturma açılmadan haksız iftiralara karşı korundu. Türkiye'de AK Parti özgürlüklerin, demokrasinin teminatıdır. Elbette uygulamalarda yanlış yapan, hatalı çıkan kararlar varsa bunun da hukuk sistemi içerisinde itiraz yolları vardır."

        Darbe girişimlerini milletin kenetlenerek karşıladığını ve tarihin çöp kutusuna attığını kaydeden Gül, Türkiye'yi bölmek ve yıkmak isteyenlerin yargı önünde hesap verdiğini ifade etti.

        Adalet Bakanı Gül, "Çok şükür Çanakkale Zaferi'nin 103. yılında Türkiye Afrin'de, birliğine karşı tehdit oluşturan terör örgütlerine karşı çok büyük bir zafer elde etmiştir. Asla bir başka ülkenin toprağında gözümüz yok. Biz şehitlerimizden emanet aldığımız toprağın bir çakıl taşını bile vermemek adına bu mücadeleyi kararlı bir şekilde yapıyoruz. Bizim verdiğimiz mücadele asla bir sivile, başka bir gruba değildir. Bizim mücadelemiz terör örgütlerine karşı hukuki ve meşru bir müdafaadır." diye konuştu.

        Bakan Gül, daha sonra Adana Valiliği'ni ziyaret ederek, Vali Mahmut Demirtaş ile bir süre görüştü. Adana Adliyesine de giden Gül, burada Başsavcı Ali Yeldan ile bir araya geldi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler