Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Dünyanın en tehlikeli ilk 10 şehrinden 5'inin yer aldığı Meksika'da bu yılın ilk iki ayında işlenen cinayetler, suç istatistiklerinin tutulduğu son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

        Ulusal Kamu Güvenlik Sistemi İdari Sekreterliğinin (SNSP) raporuna göre, 2018’in ocak ve şubat ayında 4 bin 206 kişi çeşitli şekillerde öldürüldü.

        Yılın ilk iki ayında, suç oranının en yüksek olduğu Los Cabos'un da yer aldığı Baja California'da 396 kişi, Guerrero'da 367, Meksiko Eyaleti'nde 354, Jalisco'da 247 cinayet işlendi.

        Rapora göre, Meksika genelinde ocak ve şubatta günde ortalama 71 kişi cinayete kurban gitti. SNSP'nin elindeki en eski veriler olan 1997'nin ilk iki ayında 2 bin 816 kişi öldürülmüştü.

        Meksika Kamu Güvenliği için Halk Konseyi ve Ceza Yargısı Kurumunun 2017 raporunda, dünyanın en tehlikeli şehirleri listesinde ilk 10'a Meksika’nın Los Cabos, Acapulco, Tijuana, La Paz ve Victoria şehirleri girmişti. Listede ilk sırada yer alan Los Cabos'ta cinayet oranı 100 binde 111,33 olmuştu.

        Dünyanın en tehlikeli ilk 10 şehirleri listesinde yer alan diğer kentler ise Venezuela'nın başkenti Caracas, Brezilya'dan Natal, Fortaleza ve Belem ile yine Venezuela'dan Guayana olmuştu. Dünyanın en tehlikeli kentleri listesindeki ilk 50 kentin 42'si Latin Amerika'da yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler