Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Peru'da Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski'nin istifasının ardından binlerce kişi, ülkede seçim yapılması talebiyle sokaklara döküldü.

        Görevi kötüye kullanma suçlamasıyla hakkında kovuşturma işlemi başlatılan Kuczynski'ye ve Devlet Başkanı'nın istifa kararını kabul edip etmemeyi görüşen Kongreye ateş püsküren protestocular, başkent Lima'da gösteri düzenledi.

        "Hepsini Dışarı Atın" sloganları atan ve "Suç Liderleri" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, seçim düzenlemesi çağrısında bulundu.

        Anketler, Peru'da halkın yaklaşık yüzde 50'sinin hem Kongre hem de devlet başkanlığı için erken seçimlerin yapılmasını istediğini gösteriyor.

        - Kuczynski hakkındaki iddialar

        Peru Devlet Başkanı Kuczynski'nin Brezilya inşaat firması Odebrecht'ten rüşvet aldığı iddia ediliyor.

        Kuczynski, bu iddiaları yalanlayarak 2004-2007 yıllarında Odebrecht'in, şahsına ait danışmanlık şirketine yaptığı ödemelerle ilişkisi olmadığını açıklamıştı.

        Danışmanlık şirketi Westfield Capital'e, o dönemde Odebrecht'in öncülük ettiği konsorsiyumdan yaklaşık 800 bin dolar ödeme yapıldığı ortaya çıkmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler