Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2025'lere gelindiğinde kentin kruvaziyer limana sahip, 1 milyon cruise yolcusu bulunan bir şehir olacağını belirtti.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türel, Dostlar Meclisi tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda, Antalya'nın bir hazine olduğunu, Antalya'ya değer katmak ve Antalyalıya kazandırmak için çalıştıklarını ifade etti.

        Türel, altyapı sorunu kalmayan kentte bundan sonra vizyon projelerin düşünülmesi gerektiğini kaydetti.

        Projeler hayata geçirilirken ortaya çıkan eleştirileri büyük bir dikkatle takip ettiğini belirten Türel, Antalya'ya yapılacak kruvaziyer limanla ilgili de çok eleştiri bulunduğunu hatırlattı. Türel, Antalya'nın kardeş şehri Miami'de cruise işinin en önemli üst yöneticileriyle bir araya geldiğini, konunun uzmanı ve akademisyenlerden de bilgi alarak projeyi şekillendirdiklerini bildirdi.

        Türel, kruvaziyer yolcu sayısının her geçen gün arttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

        "Antalya 2025'li senelerde kruvaziyer limana sahip, 1 milyon cruise yolcusu bulunan bir şehir olur. Hızla büyüyen Antalya'nın, rakipleriyle rekabet edebilmesi için çağa ayak uydurması gerekiyor. Antalya'yı bu romantizm içinde nostaljik duygularla çağın gereğine uygun şekilde rakipleriyle yarıştıramadığımızda gerçekten ilerleyen zamanda çok pişman oluruz. Hedef 2023. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler