Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da üniversite öğrencileri Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destekte bulundu.

        DÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığına üye öğrenciler DÜ İlahiyat Fakültesi Camisi önünde bir araya gelerek, "Vatan bölünmez", "80 milyon tek yürek Afrin'de", "Mehmet biziz", "Dün Çanakkale bugün Afrin", "Hükümetimizin yanındayız" ve "Sefer bizden, zafer Allah'tandır" yazılı pankart ve dövizler açtı.

        Açıklamanın yapıldığı alana öğrenciler, zırhlı polis araçlarının desteğiyle Türk bayrakları astı.

        Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Ayşe Engin, emperyalist ülkelerin ve güçlerin kendi emellerine ulaşmak için Orta Doğu'da kirli savaşlar çıkardığını belirtti.

        Bu güçlerin bölgenin petrol başta olmak üzere kaynaklarını elde etmek için her türlü kirli oyunu oynayıp, terör örgütlerini kullanarak bazı ülkelerde kaos çıkartmanın peşinde olduğunu dile getiren Engin, şunları belirtti:

        "İslam'ın son kalesi olan Türkiye'nin güçlenmesini hazmedemeyen emperyalist devletler bu gelişmeyi durdurmak için sınırda terör koridoru oluşturmak istiyor. Bundan dolayı hükümetimizin aldığı karar doğrultusunda Zeytin Dalı Harekatı'nı düzenleyip bölgede yaşayan Kürt, Türk ve Arap kökenli halkların terör belasından kurtulmasını sağlamıştır. Sahada kahramanca, cesaretli ve özveriyle mücadele eden askerlerimiz ile duruşu ve kararlılığıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz."

        Harekatta şehit düşen güvenlik güçlerine rahmet, ailelerine sabır, yaralılara şifa dileyen Engin, bu gibi tüm mücadelelerde ümmetin, hükümetin ve Türkiye halkının umudu olan Erdoğan'ın yanında olacaklarını vurguladı.

        Basın açıklamasına Dicle Üniversitesi Rektör Danışmanı Yard. Doç. Dr. Hayrullah Akyıldız, Erdemliler Hareketi Başkanı Atilla Kaymaz ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler