Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında, örgütle iltisaklı olduğu için kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Aksiyon İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların, 8'i ByLock kullanıcısı 62 yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 41'i gözaltına alındı.

        Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütle iltisaklı olduğu için KHK ile kapatılan Aksiyon İş Konfederasyonuna bağlı 6 sendikada yöneticilik yapan 8'i ByLock kullanıcısı 62 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelilere yönelik işlemlerin devam ettiği belirtildi.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 7 ilde düzenlenen başkent merkezli operasyonda gözaltına alınan yönetim kurulu üyelerinden 30'nun Ankara'da, 11'inin ise diğer illerde yakalandığı öğrenildi.

        Operasyon düzenlenen Aksiyon İş Konfederasyonuna bağlı 6 sendikanın isimleri şöyle:

        "Ufuk Büro-Sen, Ufuk Kültür-Sen, Ufuk Haber-Sen, Ufuk Sağlık-Sen, Ufuk Ulaştırma-Sen, Ufuk Yerel-Sen"

        Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının KHK ile daha önceden kamu kurumlarından atıldığı ve ByLock kullanıcısı 8 kişinin ise 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'ya para yatırmaya devam ettiği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler