Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eşinin kullandığı otomobilin altına bomba süsü verilmiş düzenek yerleştirdiği iddia edilen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Sezai Ö. (44) ve müşteki olan eşi Yeliz Ö. ile taraf avukatları katıldı.

        Yeliz Ö, ifadesinde eşinin kendisini defalarca öldürmek istediğini öne sürerek, "Onu bir tek ben tanırım. Sezai çok akıllı bir insan. Bunu patlatmak için yapmıştır. Kesinlikle öldürme kastıyla hareket etmiştir. Kızımı ve beni öldürme amacıyla hareket etmiştir. İş yerinden çıktıktan 5 dakika sonra kızımı kreşten alacağımı bilmektedir. Sanık bir başkası vasıtasıyla haber göndererek bu davadan gün alınması halinde bir değil, birden fazla kişinin canını alacağını söylemiştir. Ben bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Şikayetçiyim ve cezalandırılmasını talep ediyorum." dedi.

        Tanık olarak dinlenen İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şubesinde görevli E.Ç. ise bombanın gerçek dinamitle hazırlandığı ve ateşleme düzeneğinin bulunmadığını anlatarak, "Ancak herhangi bir statik elektrik halinde bomba patlayabilir. Bombanın malzemeleri oyuncak malzemelerin yanı sıra dinamit kapsülüyle hazırlanmış. Statik elektrikle patlama ihtimali bulunmaktadır ancak çok karşılaşan bir durum değil. Bombanın yapımı sadece internet sitelerinden mümkün değil. Elektrik veya elektronik işlerinden anlayan biri bunu hazırlayabilir."

        Mahkeme heyeti, Sezai Ö'nün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 27 Nisan'a erteledi.

        - Olay

        Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ Bağlık Kapı önünde, 19 Temmuz 2017'de Yeliz Ö'nün kullandığı 06 YA 7417 plakalı otomobilin altından sarkan kablolar vatandaşlar tarafından fark edilmiş, durumun polise bildirilmesinin ardından bomba süsü verilmiş düzenek fünyeyle patlatılmıştı.

        Sürücünün şikayeti üzerine boşanma aşamasında olan eşi Sezai Ö, Alaplı ilçesinde gözaltına alınmıştı. Sezai Ö. emniyetteki işleminin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler