Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Arjantinli medya mensuplarından oluşan 18 kişilik heyet, Türkiye-Arjantin ilişkilerinin geliştirilmesine dönük adımlar kapsamında Türkiye'ye geldi.

        Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) İstanbul'daki merkezinde, Türkiye-Arjantin ilişkilerinin geliştirmesi amacıyla program düzenlendi.

        Programa katılan Arjantin medyasından 18 kişilik heyete, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde gelecek vadeden alanlar anlatıldı.

        DEİK/Türkiye-Arjantin İş Konseyi Başkan Yardımcısı Alpay Güler, programa katılan Arjantinli heyete, Türkiye ekonomisi ve yatırım imkanları hakkında kapsamlı brifing verdi.

        Güler, burada yaptığı konuşmada, Arjantin'de Türk sineması ve dizilerinin büyük ilgi gördüğüne değinerek ikili ilişkilerin kültürel boyutlarını paylaştı.

        Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Kaan Esener de toplantıda Türk dış politikası ile Türkiye-Arjantin ikili ilişkilerinde öne çıkan konular hakkında bilgilendirme yaptı.

        Esener, Arjantinli heyete Türkiye'nin komşu ülkelerle ilişkileri, Zeytin Dalı Harekatı ve 1915 olaylarıyla ilgili bilgi vererek, iki ülkenin de arzu edilen seviyede olmayan ilişkileri geliştirme konusunda istekli olduğunu belirtti.

        Toplantıya Türk Yahudi Cemaati'nin davetlisi olarak heyette yer alan İsrailli Kuruluşlar Birliği (DAİA) temsilcisi işadamları ile Türkiye-Arjantin İş Konseyinin Türk üyeleri ve Türk medya temsilcileri de katıldı.

        - Ermeni diasporası ilişkileri zedeliyor

        G20 dönem başkanı olan Arjantin ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 2017'de 610 milyon dolarla beklentinin altında gerçekleşmişti.

        İki ülkenin beklentisi ve potansiyelinin altında kalan ilişkilerin bu seviyede olmasının sebepleri arasında ise Arjantin'deki Ermeni diasporasının olumsuz yaklaşımlarının rol oynadığı belirtiliyor.

        Bu yaklaşım son olarak Ankara Üniversitesi ile Buenos Aires'te bulunan Belgrano ve Ulusal Batı Üniversitelerinin 20-22 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığı konferans öncesi ortaya çıktı.

        Arjantin Ulusal Ermeni Konseyi, konferansa birkaç gün kala sosyal medya üzerinden başlattığı tehdit, şiddet ve hakaret içerikli linç kampanyası ile Arjantin üniversiteleri üzerinde yoğun baskı kurmuş, söz konusu üniversiteler de güvenlik endişeleri nedeniyle saatler kala konferansı iptal etmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler