Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Ortaköy'de 5 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıda yaşamını yitiren Tarık ile babası İbrahim ve annesi Cennet Esen'in cenazeleri, toprağa verildi.

        Cenazeler, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki otopsinin ardından Ortaköy'e getirildi. İlk olarak saldırının yaşandığı eve getiren cenazeler için helallik alındı. Burada ailenin yakınları, uzun süre gözyaşı döktü.

        Daha sonra köy mezarlığına götürülen cenazeler, İlçe Müftüsü Tayyıp Koçer tarafından kıldırılan namazın ardından defnedildi.

        Cenazeler toprağa verilirken ailenin yakınları baygınlık geçirdi. İbrahim Esen'in kızı Uğur Esen T, babasının montuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

        Fırat Y'nin evlenmek istediğini öne sürerek uğruna 5 kişiyi öldürdüğü P. Esen de cenazede zor anlar yaşadı. Sık sık yakınlarına sarılarak gözyaşı döken P. Esen'i, akrabaları sakinleştirmeye çalıştı.

        Cenaze törenine, saldırıda ölen Tarık Esen'in Balıkesir'de vatani görevini yapan oğlu İbrahim Esen (20) ve ailenin yakınlarının yanı sıra, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş ile köylüler katıldı.

        - Fırat Y'nin evi kundaklandı

        Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren Fırat Y'nin köydeki evi kundaklandı.

        Sabaha karşı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ateşe verilen ev, Şarkışla Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerince söndürüldü. Ev, kullanılamaz hale geldi.

        İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı askerler, evin yakınında geniş güvenlik tedbirleri aldı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        - Olay

        Şarkışla ilçesine bağlı Ortaköy'de Fırat Y, evlenmek istediğini öne sürdüğü P. Esen'in babası Tarık Esen ile dedesi İbrahim ve babaannesi Cennet Esen'i, daha sonra köydeki bakkalda Celal ile oğlu Taylan Koral'ı öldürmüştü. Saldırının ardından Kahramanmaraş'ta yakalanan Fırat Y, getirildiği Şarkışla'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        Saldırıda ölenlerden bakkal Celal Koral Ortaköy'de, oğlu Taylan Koral da Adana'da dün toprağa verilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler