Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Şerefli ordumuz zaferden zafere koşuyor. Mert olan gelsin bakalım. Hele Türkiye'nin çakılına göz diksin bir göreyim, onun gözünü çıkarayım ben. Evelallah kendimize güvenimiz geldi." dedi.

        Bakan Fakıbaba, bazı programlara katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada partililere seslenen Fakıbaba, Türkiye'nin önünde çok önemli iki seçim olduğunu söyledi.

        Bu seçimlerin AK Parti'nin ya da Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi olmadığını ifade eden Fakıbaba, bu seçimlerin Türkiye'nin seçimi olduğunu, o nedenle çok çalışılması gerektiğini belirtti.

        - "Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 74,99 oy alırsak bu beni rahatsız eder"

        Fakıbaba, AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar yaptığı hizmetlerin halka iyi anlatılması gerektiğini vurgulayarak, "Niçin AK Parti? Neden AK Parti? Neden sayın Recep Tayyip Erdoğan? Türkiye 15 yıl önce neydi, şimdi nedir? Putin yüzde 76 oy almış. Biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 74,99 oy alırsak bu beni rahatsız eder, üzer. Biz 75'in üzerinde olmalıyız. 75,01 eyvallah benim kabülüm ama 74,99 arkadaş sayın Cumhurbaşkanımızın hak ettiği bir rakam değildir. Bizim bunun için çok çalışmamız lazım." diye konuştu.

        - "Şerefli ordumuz zaferden zafere koşuyor"

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin, vatan hainlerinden temizlendiğini dile getiren Fakıbaba, "Ardından ordumuz Allah'a çok şükür Afrin'i aldı. Eğer bu hainler olsaydı şimdi bizi berbat etmişlerdi. Şimdi şerefli ordumuz zaferden zafere koşuyor. Mert olan gelsin bakalım. Hele Türkiye'nin çakılına göz diksin bir göreyim, onun gözünü çıkarayım ben. Evelallah kendimize güvenimiz geldi. Güneydoğu'da cirit atıyorlardı. Her gün bir insan ölüyordu." ifadelerini kullandı.

        Fakıbaba, son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

        "Kesin kararlıyız. Bu konuda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz, hepimiz kararlıyız. Biz burada kardeşiz. Bir probleminiz varsa, söyleyin kendi aramızda hallederiz. Sen ne karışıyorsun bana. Binlerce kilometrelerden geleceksin, bölgeyi dizayn edeceksin. Git kendine bak ya; git kendine bak. İnşallah biz bunları sizlerle başaracağız."

        Buradaki programın ardından Çay ilçesine bağlı İnli köyündeki modern bir besi çiftliğini ziyaret eden Bakan Fakıbaba, daha sonra Çobanlar ilçesindeki jeotermal serayı gezdi.

        Bakan Fakıbaba'ya Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve kurum müdürleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler