Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş (AA) - Muş'ta yaşayan yatırımcı Haşim Yumlu, 2 milyon lira devlet desteği ile kurduğu tesiste günde 3 ton süt elde ederek, çevre il ve ilçelere satıyor.

        Yumlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı 2 milyon lira destek sayesinde, 3 milyon lira maliyetle 30 dönüm araziye büyükbaş hayvan çiftliği kurdu.

        Avusturya ve Almanya'dan getirdiği 120 büyükbaş simental ırkı inekten, günde ortalama 3 ton süt elde eden Yumlu, ürünlerini, Muş'un yanı sıra çevre il ve ilçelere de gönderiyor.

        Yumlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, devlet desteği olmasa, böyle bir tesisi kuramayacaklarını belirterek, amaçlarının, hayvan sayısını 2 yıl içerisinde 700'e çıkartarak üretim yapmak olduğunu söyledi.

        "Böyle yatırımların yapılması hem bölgemiz hem de Türkiye açısından, ekonomik anlamda inşallah hayırlı olur" diyen Yumlu, "Bu sektöre ilk girdiğimizde bizi korkuttular 'zarar edersiniz' diye. Böyle bir şey yok. Her bölgeye 5-6 işletme kurulduğu zaman inşallah yurt dışından ne ithal ete ihtiyaç duyarız ne de ithal süt ve süt ürünlerine." ifadelerini kullandı.

        TKDK İl Koordinatörü Beytullah Uygur ise bölgede yatırımcıları proje karşılığında desteklediklerini ifade etti.

        Tesisin, Muş'un süt üretimine ciddi katkı sağladığını anlatan Uygur, "Et ve süt üretiminde 250 başa kadar desteğimiz var. 120 baş aşıldığı zaman işletmecinin yeni bir proje sunması gerekiyor. Farklı bir proje adı altında il koordinatörlüğümüze başvurup istifade edebiliyor." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler