Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Afganistan'daki Belh Üniversitesine bağlı kız öğrenci yurdunun tadilat ve onarımı yapıldı.

        TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin kuzeyindeki üniversiteye bağlı yurdun tadilat ve onarımının tamamlanması dolayısıyla düzenlenen törene, Belh Vilayeti İl Şura Başkanı Dr. Muhammed Efzal Hadid, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Şevki Seçkin Alpay, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zühtü Çal, akademisyenler ve yurttaki kız öğrenciler katıldı.

        Başkonsolos Alpay, Türkiye'nin, Afganistan’ın kalkınması ve gelişmesinde her zaman yanında olacağını belirtti.

        TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er de iki ülke dostluğunun çok eskilere dayandığını kaydederek "Aslına bakıldığında iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri, yüzyıllar öncesine dayanıyor. Gerek Osmanlı döneminde olsun gerek daha sonraki dönemlerde olsun Türkiye, hep Afganistan halkıyla bağlarını güçlü tutmuştur." ifadelerini kullandı.

        Er, Afganistan'da ilk dumansız fabrika, akıl hastanesi, askeri eğitim ve ilk tıp fakültesinin Türkler tarafından açıldığını anımsattı.

        Belh Vilayeti İl Şura Başkanı Dr. Muhammed Efzal Hadid de Türk milletinin Afgan halkına yaptığı desteklerin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler