Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı Pendik Temsilciliği ve Rahmet İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'nin Doğu Guta bölgesinden zorunlu tahliye edilenlere beş tır yardım malzemesi gönderildi.

        Yardım tırları yola çıkarılmadan önce Pendik sahili Turgut Özal Bulvarı kenarındaki otopark alanında uğurlama programı düzenlendi.

        İHH Pendik Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haşlaman burada yaptığı konuşmada, Rahmet İnsani Yardım Derneği ile Suriye'nin Doğu Guta bölgesine yönelik yaptıkları yardım faaliyetleri kapsamında, bölgeye 5 tır yardım malzemesi göndereceklerini belirtti.

        İHH Pendik Temsilciliği olarak dün de 5 tır yardım gönderdiklerini aktaran Haşlaman, tırlarda mutfak malzemeleri, kadın ve çocuklara kıyafetlerinin yanı sıra battaniye ve barınma malzemeleri olduğunu dile getirdi.

        Rahmet İnsani Yardım Derneği Başkanı Hakan Erdem ise Doğu Guta'da yaşanan hadiselerin herkesin malumu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

        "Biz Suriye savaşı başladığından günden bu yana diğer kardeş kuruluşlarla oradaki mazlumlara sahip çıkmaya devam ettik. Bundan sonra da yardımlarımıza devam edeceğiz. Son kimyasal saldırıların akabinde göçlerin hızla başlamasıyla biz de kayıtsız kalamadık. Hızla bu yardım çalışmalarını başlattık. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde İHH aracılığıyla üç tır un yardımında bulunduk. Ardından nakdi ve ayni yardım çalışması başlattık."

        Yardım tırları, konuşmanın ardından dualarla uğurlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler