Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Ağır silah yüküyle zorlayıcı sıcak hava şartları ve yüksek irtifada görevini çok iyi bir şekilde, optimize edilmiş şekilde yapacak T129 ATAK helikopterleri, gece ve gündüz her koşulda yüksek manevra ve performans kabiliyetiyle terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanılmaktadır ve bundan sonra da kullanılacaktır." dedi.

        Orgeneral Çetin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı Jandarma Havacılık Başkanlığı Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Kışlası'nda düzenlenen T129 ATAK Helikopteri Teslim Töreni'nde konuştu.

        Teröristle mücadele harekatında çok önemli bir kuvvet çarpanı olan yakın hava ateş desteğinde kullanmasında önemli katkısı olacağını düşündükleri ve inandıkları T129 ATAK helikopterlerinden üçünün teslim alınmasının gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Orgeneral Çetin, bu projeyle 15'i kesin 3'ü opsiyon olmak üzere toplam 18 taarruz helikopterinin tedarik edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

        Milli gurur kaynağı olan bu helikopterlerin terörle mücadeleyi daha güçlü bir şekilde sürdürmelerine imkan sağlayacağını dile getiren Orgeneral Çetin, şunları kaydetti:

        "Ağır silah yüküyle zorlayıcı sıcak hava şartları ve yüksek irtifada görevini çok iyi bir şekilde, optimize edilmiş şekilde yapacak T129 ATAK helikopterleri, gece ve gündüz her koşulda yüksek manevra ve performans kabiliyetiyle terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanılmaktadır ve bundan sonra da kullanılacaktır. Vakit geçirmeksizin bugün teslim aldığımız 3 helikopterimiz haftaya Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığına intikal ettirilerek orada göreve başlayacak."

        - "Bir ülkeyle yapılan görüşmelerde son aşamaya geldik"

        Savunma Sanayi Müsteşarlığı Helikopter Daire Başkanı Hüseyin Avşar da bugün itibarıyla ilk 3 helikopterin Jandarma Genel Komutanlığı envanterine alındığını söyledi.

        Proje kapsamında teslimatı yapılan T129 ATAK helikopterlerinin üzerindeki silah ve mühimmata ilişkin bilgi veren Avşar, şöyle devam etti:

        "ATAK helikopteri bugün operasyon sahasında yerli atılı mühimmatları ve ateş gücüyle aktif olarak görev almaktadır. Bugün teslim edilen 3 ATAK helikopterinin yanı sıra bugüne kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza toplam 31 helikopter teslimatı gerçekleştirilmiştir. ATAK helikopterleri, iç güvenlik operasyonlarında ve Zeytin Dalı Harekatı'nda etkin rol oynamış ve sahip olduğu yeteneklerle bir kuvvet çarpanı olmuştur. ATAK helikopterlerinin önümüzdeki dönemde ülkemizin savunma sanayi ihracatında da önemli bir paya sahip olması öngörülmektedir. Çok sayıda ülkeden helikopterlere yönelik talepler gelmektedir. Özellikle bir ülkeyle yapılan görüşmelerde son aşamaya geldik. Önümüzdeki günlerde bu konuda müjdeli haberler vermeyi öngörüyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler