Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Konya Şubesi üyeleri, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası verilen 21 sanığın tutuklanmaları talebiyle istinaf mahkemesine başvurdu.

        Konya Adliyesi önünde bir araya gelen, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil ve dernek üyeleri, "Yeni 28 Şubatlar yaşanmasın" ve "28 Şubat'ta ayrımcılığa uğradım" yazılı pankartlar açtı.

        Grup adına açıklama yapan ASDER Konya Şube Başkanı Mehmet Kanmaz, 28 Şubat sürecinde milletin yaşadığı dramın, 21 yıl geçmesine rağmen hala bitmediğini söyledi.

        Bu sürecin zayıflama eğilimi gösterse de etkisini hala hissettirdiğini dile getiren Kanmaz, "Bu süreç, mağdur ve mazlumların haklarının tam alınamadığı bir zaman dilimi içinde yaşamaya devam eden kahrolası bir süreçtir. Sadece bir kelime, bir beyanatla geçiştirilecek ve her 28 Şubat'ta hatırlamakla çözülmeyecek kadar ağır travmalar meydana getiren bir toplum mühendisliği projesidir." şeklinde konuştu.

        Kanmaz, o dönemde despot bir cuntanın keyfi olarak topluma baskı uyguladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

        "13 Nisan'da Ankara'da 5 seneden bu yana devam eden 28 Şubat davası sonuçlandı. 107 sanıktan 4'ü öldü, 10'u hakkındaki dava zaman aşımına uğradı, 35'inin suçu sabit görülmedi, 37'si beraat etti, 21'i müebbet aldı fakat yaşlı olmalarından dolayı vicdani affa uğradı. Yani müebbet var ama hapis yok. Bu durumu kabullenmemiz mümkün değildir. Adaleti Savunanlar Derneği olarak bizim ve ülkemizin diğer illerinde yapılacak itirazlarla, temyiz aşamasında Yargıtaydan daha adil bir karar çıkmasını ve zalimlerin aldığı müebbet cezanın vicahiye çevrilerek cezaevine girmelerini bekliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler