Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (PALETDER) tarafından düzenlenen 5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Şehir Hatları AŞ. ve İstanbul Metrosu'nun da destek verdiği bienalin açılışı, Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde (MKM) gerçekleştirildi.

        Bu yıl "Şimdi ve Burada!" temasıyla gerçekleştirilen bienal kapsamında, yaklaşık 7 bin öğrencinin hazırladığı toplam 480 resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, yeni medya ve video çalışması, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi, Şişhane Metro İstasyonu, Şehir Hatları Vapurları ve Ortaköy Meydanı'nda sanatseverlerle buluşturuldu.

        Yurt dışından konuk edilecek uzmanlar, öğretmenler ve gençlerle ortak çalışmaların yapılacağı etkinlikte 80 atölye çalışması, 200 rehberli tur, 20 söyleşi, 60 sahne performansı da gerçekleştirilecek.

        Türkiye'nin 48 ilinden ve Almanya, İtalya, İspanya ve Hollanda gibi 10 ülkeden çocuğun ve gencin katıldığı bienalde, öğrencilerin güncel sanat uygulamalarının içinde yer alması, dezavantajlı grupların sanat yapması, çocuk ve gençlerin özgün sanat eserlerinin kamusal alanlarda toplumla paylaşılması hedefleniyor.

        İş birliği yapılan 40'tan fazla sivil toplum kuruluşunun desteğiyle başta Suriyeli sığınmacılar, engelliler ve dezavantajlı çocukların da bienalde temsil edilmesi sağlanıyor.

        - "Bizim bir derdimiz var"

        Bienalin koordinatörü Gazi Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikte çocuk ve gençlerin yaptığı sanatsal projelerin kamusal mekanlarda sanatseverlerle buluşturulduğunu söyledi.

        Çocukların yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarmak istediklerini belirten Selçuk, "Bizim bir derdimiz var. Biliyorsunuz 2023 hedefleri var, 2071 hedefleri var. Milli gelirin 25 bin dolarlara 50 bin dolara çıkması hedefleniyor. Bu 25 bin dolarlık hedefe ulaşmak için çocukların yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarması lazım. Elimizdeki telefonları, akıllı cihazları, yazılımları üreten bir neslin yetişmesi lazım. Bu nesiller yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarabilecek alanlar buldukları oranda yetişecekler. Biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

        Hazırlıkları 30 kişilik gönüllü bir grup tarafından yapılan bienal, 19 Nisan ile 23 Mayıs tarihleri arasında takip edilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler