Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanlığı ile Nijer ve Zambiya Sağlık Bakanlıkları arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

        Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Ahmet Demircan, Nijer Sağlık Bakanı İliassov Mainassana ile bir araya geldi.

        Görüşmenin ardından imzalanan protokol çerçevesinde, Nijer-Türkiye Dostluk Hastanesinin açılması, ortak işletilmesi ve devri sağlanabilecek.

        Demircan ise Türkiye'nin sağlık alanında elde ettiği büyük başarıları kardeş ülkelerle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu, bu paylaşımın karşılıklı iş birliği şeklinde olması halinde daha verimli olacağını belirtti.

        Demircan, iş birliklerinin verimli olması için birlikte çalışılması gerektiğine işaret ederek, "Birlikte ne yapabiliriz bu önemli, sizle birlikte olursa kalıcı olur. Sadece maddi ve teknik destek değil, yetişmiş insan gücü noktasında da destek verebiliriz. Bu ilişkilerin meyve verebilmesi için insan kaynağını birlikte yetiştirmeliyiz. Hastanede eğitim uygulama merkezi kurabiliriz." ifadelerini kullandı.

        Nijer Sağlık Bakanı Mainassana da iki ülke arasındaki iş birliklerinin kardeşlik bağını güçlendirdiğini ifade ederek, katkıları için Türkiye'ye teşekkür etti.

        Bir başka iş birliği anlaşması da Türkiye ile Zambiya arasında imzalandı. Sağlık alanında iş birliğine dair yapılan mutabakat zaptına, Demircan ile Zambiya Sağlık Bakanı Chitalu Chilufya imza attı.

        İki ülke, belirlenen alanlarda tecrübe paylaşımı ve iş birliği yapacak, bu çerçevede çalışma ekipleri kurularak iş birliği alanlarını belirleyecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler