Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada 268 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, Ankara Emniyet Müdürlüğünü ele geçirmeye çalışan darbecilere karşı mücadele verirken yaralanan müştekiler, olay günü yaşadıklarını anlattı.

        Müştekilerden Mehmet Kemal Kaya, olay gecesi evde olduğu sırada haberlerden ve sosyal medyadan FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğunu öğrendiğini, bunun üzerine aracıyla Ankara Emniyet Müdürlüğüne gitmeye karar verdiğini söyledi.

        Emniyete yaklaştığında Akköprü üzerinde 3 tank ve bir askeri aracın olduğunu, bir müddet sonra tanklardan 2'sinin emniyet yerleşkesine girdiğini anlatan Kaya, "Darbeci askerler, kendilerine yaklaşan kalabalığa karşı ateş etmeye başladılar. Darbecilerin nişan alarak ateş ettiklerini gördüm. Bir ya da iki dakikalık ara ile ateş ediyorlardı. Ardından askerler orada kalan tanka bindiler, giderken vatandaşlara yine ateş ettiler." diye konuştu.

        Olaylar sırasında mermi parçalarından kendisi ve babasının yaralandığını beyan eden Kaya, davaya müdahil olmak istediğini belirtti.

        - Şehit ablası sanıklardan şikayetçi oldu

        Müştekilerden Döndü İpek de 15 Temmuz saat 23.00 sularında darbe girişimi olduğunu öğrendiğini, bunun üzerine kardeşi Ömer İpek ile görüşerek, Ankara Emniyet Müdürlüğüne gitmeye karar verdiklerini söyledi.

        Emniyete yaklaştığında trafiğin sıkıştığını dile getiren İpek, kardeşini tekrar aradığında telefonu başka birisinin açtığını, kardeşinin nerede olduğunu sorduğunda ise konuştuğu kişinin, bir sivil polisin hastaneye götürüldüğünü söylediğini ifade etti.

        Hastaneye gittiğinde kardeşinin şehit olduğunu gördüğünü, telefonda görüştüğü kişinin kardeşini sivil polis zannettiğini anladığını beyan eden İpek, sanıkların cezalandırılması talebinde bulundu ve davaya müdahil olmak istediğini kaydetti.

        FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Hasan Altın'ın kızı Adile Eviz de sanıklardan şikayetçi olarak, davaya müdahillik talebinde bulundu.

        Müştekilerden Hacıbekir Gani de olaylar esnasında yara almadığını ancak darbeciler tarafından kullanılan tankın aracına zarar verdiğini söyleyerek, davaya katılmak istediğini dile getirdi.

        Duruşma devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler