Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, eski Kilimli İlçe Emniyet Müdürü Soner Durgun'un da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları ile yakınları katıldı.

        Duruşmada tanık olarak dinlenen Ali Fuat A, 2010-2014 yıllarında üniversitede çalıştığını belirterek, "Sanıklardan Mustafa Yasir Uslu'yu oradan tanıyorum. Ben örgütün evlerinde orada bulunan emniyet personeline sohbet veriyordum. Uslu da bu sohbetlere katılanlardan birisidir. Ben sanığın da bulunduğu gruba en fazla belli aralıklarla 1 yıl sohbet verdim. Benim kod ismim 'Semih'ti ama sohbete katılanlar her iki ismimi de biliyorlardı. Bu sohbetlerde namaz kılınıyor, dini konuşmaların yanı sıra örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in kasetleri izlenir ve kitapları okunurdu." diye konuştu.

        Cumhuriyet savcısı, mütalaasında bazı sanıkların "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından beraatini, "Silahlı terör örgütüne üye olmak veya silahlı terör örgütü yönetmek" suçundan ise cezalandırılmalarını istedi.

        Savcı, ayrıca eski Kilimli İlçe Emniyet Müdürü Soner Durgun'un darbeye iştirakinin alınan ifadeler doğrultusunda gerçekleştirildiğinin belirlendiğini belirterek, "Silahlı terör örgütüne üye olmak veya silahlı terör örgütü yönetmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

        Söz verilen sanıklar, kendilerine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek, beraat ve tahliyelerini istedi.

        Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanık avukatlarının son savunmasını yapması için duruşmayı 22 Haziran'a erteledi.

        - İddianameden

        Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 51 sayfalık iddianamede, 24 sanık hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak veya silahlı terör örgütü yönetmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6'şar aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

        Daha önceki duruşmalarda tutuksuz 7 sanığın dosyası, haklarında açılan bir başka davayla birleştirilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler