Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dışarıdan dayatılan senaryolara teslim olan o Türkiye artık geride kaldı. Bakınız Afrin'de bugün itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 250. Bunun yanında Kuzey Irak’ta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 346. Bir diğeri de yurtiçinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 236. Şimdi bunların hepsi yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün önünde 2023 hedefleri olan, 2053 ve 2071 vizyonları konusunda kararlı olan bir Türkiye var." dedi.

        Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 150. Yıl Programı'nda, Türk milletinin sadece semavi ve jeolojik afetlerin tehdidi altında olmadığını, bunun yanında terör örgütlerinin saldırılarından, ekonomik, siyasi, sosyal kaos senaryolarına kadar pek çok tehditle de karşı karşıya olduğunu ifade etti.

        Bölgede Suriye ve Irak destekli yeniden tanzim projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Burada da Türkiye olarak bize görünen o ki ciddi manada bir yük düşecek. Bu projenin ülkemizle ilgili ayaklarının olduğu açık. Tabii bu hesapları yapanlar Türkiye'yi eski Türkiye sanıyorlar. Dışarıdan dayatılan senaryolara teslim olan o Türkiye artık geride kaldı. Bakınız Afrin’de bugün itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 250. Bunun yanında Kuzey Irak’ta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 346. Bir diğeri de yurtiçinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 236. Şimdi bunların hepsi yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün önünde 2023 hedefleri olan, 2053 ve 2071 vizyonları konusunda kararlı olan bir Türkiye var."

        Özellikle son 4-5 yıldır Türkiye'nin yaşadığı her önemli hadisenin aslında bir imtihan anlamı taşıdığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

        "Hamdolsun bu imtihanların hepsini de başarıyla verdik. Ne sokakları kaosa sürüklemek isteyenlere teslim olduk ne milletimizi terör örgütlerinin insafına terk ettik ne de sınırlarımızın dışından yönelen tehditlere boyun eğdik. Ülkemizi içeriden çökertme çabaları için kullanmadık araç, harekete geçirmedikleri ihanet çetesi bırakmadılar. FETÖ’nün 17-25 Aralık, az önce Mustafa hocanın söylediği şey, işte bizi Haşhaşilere kadar götürüyor. Onlar da bunu yapıyordu. Benzer bir şeyi de bunlar yapıyor. FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasından 15 Temmuz darbe girişimine kadar ülkemize yapmadığı alçaklık kalmadı. Şimdi yurtdışında bulundukları her yerde aynı ihaneti sürdürüyorlar. Neyse ki teker teker enselerinden tutup ülkemize getiriyor, yargının karşısına çıkartıyoruz. Şu ana kadar 80 tanesini değişik ülkelerden topladık ve ülkemize getirdik. Kaçmanın, firar etmenin, inlerde gizlenmenin adaletten kurtulmak manasına gelmediğini onlara gösteriyoruz. Aynı şekilde bölücü terör örgütünün 6-8 Ekim olaylarıyla başlattığı ve çukur eylemleriyle tırmandırdığı sınır ötesinde farklı isimlerle devam ettirdiği ihanetlerle de bu arada mücadele ettik. Güney sınırlarımız boyunca çekilmeye çalışılan terör hattını yaptığımız operasyonlarla pek çok yerinden kırdık."

        - "Türkiye, siyasi ve ekonomik saldırılara da maruz kaldı"

        Suriye ve Afrin'deki gelişmelere de değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Dost bildiklerimize bakıyoruz. Örneğin, NATO'da Fransa ile beraberiz ama o kadar ilginç ki bakıyorsunuz o gördüğünüz dev tünellerin bütün betonu meşhur Lafarge denilen Fransız firmasından temin edilerek, bu tüneller yapılıyor. Yoksa böyle taşıma suyla olacak şeyler değil. Oradan betonlar veriliyor. Silaha bakıyorsunuz, sağ olsun stratejik ortak Amerika, 5 bin tır bölgeye silah gönderiyor, mühimmat gönderiyor, 2 bin kargo uçağıyla gönderiyor. Bunların rakamlarını, her şeyini kendilerine veriyorsun, söylüyorsun. Onlar bize hala 'Bunun teröristlerle alakası yok. DEAŞ ile mücadele biter bitmez, biz bunların seri numarasını aldık, bunları tekrar teslim alacağız.' diyorlar. Kendilerine tabii bir gerçeği hatırlatıyoruz . Diyoruz ki 'Bakın Sayın Bush döneminde de Bush bunları aynen söylemişti. Kuzey Irak'ta terörle mücadele biter bitmez, seri numaralarını aldık, biz bunları toplayacağız.' diye. Daha sonra biz Irak'a girdik ve teröristlerle verdiğimiz mücadelede bu silahları toplarken baktık ki bunlar bize dost görünenlerin onlara verdiği silahlar. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız ve ülkemizin üzerinde oynanan oyun da bu... Bütün bu FETÖ ve bunların arkasında olan yerler belli, bunları gayet iyi biliyoruz."

        Türkiye'nin dışarıdan tezgahlanan ama içeride de destekçileri olan daha başka siyasi ve ekonomik saldırılara da maruz kaldığına değinen Erdoğan, "Milletimizle bir olduk ve hepsinin de üstesinden geldik. Tabii bu süreçte güzel şeyler de oldu. Mesela 15 Temmuz darbe girişimi milletimizin gösterdiği büyük kahramanlık sayesinde başarısızlığa uğradı. Bu girişimin ardından 7 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul Yenikapı Meydanı'nda milyonlarca vatandaşımızın katılımıyla Türkiye tarihinin en büyük, en kalabalık mitingini yaptık. Milletimizin demokrasisine ve şehitlerine sahip çıkışının sembolü olan bu miting siyasi tarihimizde de yepyeni bir dönemin kapısını açmıştır." değerlendirmesini yaptı.

        Bu sayede 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen halk oylamasında milli irade tarafından tasdiklenen yönetim sistemi değişikliğinin gerçekleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, "200 yıla yaklaşan demokrasi serüvenimizde tarihimizde ilk defa milletimizin kendi tercihiyle böyle kapsamlı bir yönetim değişikliği yapılmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar ilk defa millet iradesinin böylesine güçlü şekilde hissedildiği bir reformu hayata geçirerek demokrasimizin rüşdünü de ispatlamış olduk." ifadelerini kullandı.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler