Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - İranlı reformist milletvekili Mahmud Sadıki, Devrim Muhafızları Ordusu'nun (DMO) ülkede uyguladığı güvenlik yaklaşımını eleştirdi.

        İran Meclisi'ndeki Umid Fraksiyonu'nun internet sitesi "famnews"in haberine göre, Tahran milletvekili Sadıki, DMO İstihbarat Kurumu Başkanı Hüseyin Taib'e hitaben bir mektup kaleme aldı.

        Sadıki, DMO'nun ülkede uyguladığı güvenlik yaklaşımının ve istihbarat personelinin keyfi davranışlarının toplumun güven duygusuna zarar verdiğini dile getirdi.

        Mektubunda, DMO istihbarat personeli hakkında kendisine ulaşan şikayetlerden bahseden Sadıki, şikayetçilerin istihbarat personelini ülkedeki kurallara ilgisiz davranmakla ve şüphelilerin gözaltına alınma ve sorgulama sürecindeki haklarını ihlal etmekle suçladığını aktardı.

        Sadıki, bu durumun ülkede DMO'ya karşı güven kaybına yol açtığını belirterek, bunun önüne geçmek için Taib'e "yaklaşımınızı ve uygulamanızı düzeltin" çağrısında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler