Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'ın Çatak ilçesinde hayvanlarını otlattıkları bölgede etkili olan kar nedeniyle mahsur kalan 9 çoban, belediye ekiplerince kurtarıldı.

        Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Sırmalı Mahallesi kırsal alanında olumsuz hava koşulları nedeniyle yaklaşık 4 bin koyunla mahsur alan 9 çoban için ekipler çalışma başlattı.

        Bölgeye gönderilen iş makinelerinin yol açma çalışmalarının ardından koyun sürüsü ve çobanlar, kurtarıldı.

        İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan yaptığı açıklamada, yoğun kar nedeniyle yaklaşık 4 bin koyunun dağlarda mahsur kaldığını anlattı.

        Vatandaşların Çatak Kaymakamlığından yardım istemesi üzerine bölgeye ekiplerin gönderildiğini belirten Okan, zaman kaybetmeden mahsur kalan çoban ve koyunların kurtarılması için harekete geçtiklerini söyledi.

        Okan, Van Büyükşehir Belediyesi Çatak İşletme Şefi Nazmi Adıyaman'ın kontrolünde çalışmanın yürütüldüğünü kaydederek, "Çatak Belediyesi ekiplerinin 6 saat süren çalışmasıyla mahsur kalan çobanlar ile koyunlar kurtarıldı. Şu anda bir sıkıntımız yok." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler