Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstiklal Caddesi'nde çocuklar tarafından yürüyüş gerçekleştirildi.

        Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde, İmam Adnan Sokak'ta bir araya gelen ilçedeki 550 anaokulu öğrencisi ve Çin'den gelen 20 öğrenci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile bando eşliğinde Taksim Meydanı'na kadar yürüdü.

        Yöresel kıyafetler giyen Çinli çocuklar, ellerinde Türk bayrakları taşıdı.

        Taksim Cumhuriyet Anıtı'na, Çinli ile Türk öğrenciler tarafından Türk bayrağının yer aldığı çelenk bırakıldı.

        Daha sonra çocuklar, Taksim Meydanı'na kurulan sahneye geçti. TRT Çocuk Korosu'nun verdiği konser büyük beğeni topladı. Etkinlikte anaokul öğrencilerinin gösterileri büyük alkış aldı.

        Burada konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Taksim Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

        Demircan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çocuklara Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından hediye edildiğini belirterek, ''Yavrularımıza bu günü daha anlamlı kılmak üzere tüm Türkiye'de kutlamalar yapılıyor. Biz de bu amaçla bugün burada etkinlik düzenledik. İstiklal Caddesi'nden yürüyerek bu alana kadar çocuklarla beraber geldik. Çin'den gelen öğrencilerimiz de bugün aramızda yer alıyor. Düzenlediğimiz bu etkinlik yavrularımızın hafızasında güzel bir anı olarak kalacak.'' ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler