Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya, Karabük, Bartın, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Kocaeli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlamalar yapıldı.

        Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Atatürk Spor Salonu'nda devam eden etkinliklerde konuşan Durmuş, 23 Nisan'ın Türk tarihindeki en önemli günlerden biri olduğunu söyledi.

        Egemenliğin, hiçbir anlamda, hiçbir şekilde ve hiçbir yönde ortaklık kabul etmeyeceğini vurgulayan Durmuş, "Millet egemenliğini içine sindiremeyen hain odaklar, 15 Temmuz'da milli iradeyi ortadan kaldırmak için bir kalkışmada bulundu. O iradenin sahibi olan milletimizden gereken cevabı almışlardır. Artık hiçbir ihanet ruhu, millet iradesini kesintiye uğratmayı, ele geçirmeyi aklından dahi geçiremeyecektir." ifadelerini kullandı.

        Konuşmanın ardından Arifiye Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu öğrencilerinin oluşturduğu mehter takımı ile yurt dışından gelen öğrenciler gösteri sundu.

        Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere Vali İrfan Balkanlıoğlu, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın yanı sıra kurum müdürleri katıldı.

        - Karabük'te yürüyüş düzenlendi

        Karabük Kent Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğittim Müdürü Ali Köse'nin anıta çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Daha sonra Karabük Valisi Kemal Çeber, makamında öğrenci ve öğretmenleri kabul etti.

        Vali Çeber burada, koltuğunu Şehit Mehmet Dinçel İlköğretim okulu öğrencisi Samet Alparslan'a bıraktı.

        Alparslan, dünyada çocuk bayramı olan bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

        Törenler kapsamında Milli Egemenlik Yürüyüşü de gerçekleştirildi.

        Çeber, Köse ve diğer protokol üyeleri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda çocuğun katılımıyla Beşbinevler Mahallesi Şahin Tepesi mevkisinden başlayan yürüyüş, Şehit Mehmet Dinçel İlköğretim okulu bahçesinde son buldu.

        Burada bir konuşma yapan Çeber, "Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından olan TBMM'nin açılışının 98. yıl dönümünde Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz. TBMM'nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki istiklal mücadelesinde dönüm noktası olmuş, milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendine güvenen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak, ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir." diye konuştu.

        Çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verildiği ve halk oyunu gösterilerinin yapıldığı törenler, Kent Meydanı'ndaki çocuk şenliği ile son buldu.

        Öte yandan Safranbolu ilçesinde de düzenlenen törenler, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

        Çocuklardan oluşan mehter takımı gösterisinin de yapıldığı törenlerde, Bulgaristan ve Tataristan'dan gelen öğrenciler de kendilerine ait halk oyunları sergiledi.

        Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer ve diğer protokol üyeleri, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

        - Bartın'daki törende renkli görüntüler oluştu

        Bartın’daki tören, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

        Valilik meydanında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden etkinliklerde, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

        Öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili şiirler okudu. Tören, öğrencilerin halk oyunları ve sportif gösterilerinin ardından son buldu.

        Törende, 3 yaşındaki Nar Çetinkale isimli bir kız çocuğunun ayakkabılarını çıkarıp protokolün önündeki sehpaya oturarak töreni izlemesi ve yine sportif gösteriler sırasında 3 yaşındaki Cemre Sümüş isimli kızın da minderlerin üzerine çıkarak takla atmaya çalışması renkli görüntüler oluşturdu.

        Törene, Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ogün Vural, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

        - Bolu

        Bolu'da Anıt Park Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, İl Milli Eğittim Müdürü Yusuf Cengiz'in anıta çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Daha sonra tören, Karaçayır Spor Salonu'nda devam etti. Salonda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğittim Müdürü Yusuf Cengiz tarafından günün anlam ve önemini ifade eden konuşma gerçekleştirildi. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu ve başarılı olan öğrencilere Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından hediyeleri takdim edildi.

        50. Yıl İzzet Baysal Orta okulu öğrencileri ve velileri tarafından “Mustafa Kemal’in Kanısı Şiiri" canlandırıldı. Gösteri esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kente gelen 25 Kazakistan ve 14 Kırgızistanlı çocuklar tarafından gösteri düzenlendi.

        Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, daire müdürleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçelerde de tören düzenlendi.

        - Düzce

        Anıtpark Meydanın'da düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdür Murat Yiğit tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Daha sonra etkinlikler Kalıcı Konutlar Bölgesi'nde bulunan spor salonunda düzenlenen programla devam etti. Burada Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Dursun Ay, çocukların ve vatandaşların bayramını kutladı.

        Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdür Murat Yiğit, 23 Nisan'a bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

        Dünyada ilk ve tek olma özelliği taşıyan ve Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklara armağan edilen bu bayramla Türk ulusu olarak ne kadar gurur duyulsa az olacağını anlatan Yiğit, "Bu bayramı çocuklarımızla neşe içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

        Program, çocukların çeşitli şiir, tiyatro gösterimleri ve halk oyunlarının ardından son buldu.

        Törene, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

        - Zonguldak'ta çocuk vali, okullara oyun bahçesi yapılmasını istedi

        Zonguldak Valiliği önündeki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Törenin ardından Köksal Toptan İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Zülal Amine Kılıç, Vali Ahmet Çınar'ın koltuğunu oturdu.

        Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Zonguldak'ın Türkiye'nin en güzel şehirlerden birisi olduğunu belirterek, kentin en önemli sorununun karayolları olduğunu ve bu sorunun giderilmesinin yanı sıra okullara oyun bahçesi yapılmasını istedi.

        Vali Çınar ise çocukların bayramını kutladığını vurgulayarak, tek çocuk bayramının Türkiye'de olduğunu söyledi.

        Daha sonra Site Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliklerde Bulgaristan halkoyunları ekibinin gösteri sunmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Ortakolu öğrencileri tarafından "Türkiyem" adlı koreografi sergilendi.

        - Kocaeli

        Kocaeli'deki tören Uluslararası Fuar Merkezi'nde, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

        Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve diğer protokolün katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

        Halk oyunları gösterileri ve çocuk korosunun söylediği şarkılar ve okunan şiirlerin ardından Büyükşehir Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği “Çocuk ve Dijital Bağımlılık” konulu karikatür yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

        Küçükler kategorisinde Kocaeli’nden B. İrem Arslan, H. Arda Türkkal, M. Melih Kazancı başarı ödülü aldı. Büyükler kategorisinde Kocaeli’nden Gülçin Çalışkan, Rabia Türkkölesi başarı ödülü aldı.

        Romanya’dan Doru Axinte'ye birincilik ödülü Vali Hüseyin Aksoy tarafından verildi. Orhan Öztürk'e 2’ncilik ödülü Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran tarafından, Endonezya’dan Jilet Kustana’ya 3'üncülük ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından takdim edildi.

        Tören, çocuklardan oluşan koronun ve protokol üyelerinin birlikte söylediği şarkılarla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler