Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - İtalya'da düzenlenen "7. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı"nda Türkiye'yi temsil eden liseli kız öğrenciler, 3 bronz madalya ve 1 mansiyon ödülüyle yurda döndü.

        Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) yapılan açıklamaya göre, kurumun Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) bünyesinde yürütülen "Uluslararası Bilim Olimpiyatları Programı" kapsamında Türkiye, milli takımlarda yetiştirilen genç bilim insanlarıyla uluslararası sahada temsil ediliyor. Bu kapsamda Türkiye, 7'ncisi düzenlenen "Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı"na 4 öğrenciyle katıldı. Öğrenciler, İtalya'nın Floransa kentinde bu ay düzenlenen olimpiyatta 50 ülkeden 200 kız öğrenciyle yarıştı.

        Türkiye'yi temsil eden İzmir-Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesinden İrem Nur Çevikcan, İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Aybeniz Yağmur Temirtaş ve İstanbul-Çapa Fen Lisesinden Asude Ebrar Kızıloğlu bronz madalya alırken, İzmir Fen Lisesinden İrem Yaşar da mansiyon ödülü kazandı.

        Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi bugüne kadar 36 öğrenci temsil ederken, toplamda 3 altın, 11 gümüş, 8 bronz madalya ile 4 mansiyon ödülü kazanıldı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler