Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Lübnanlı söz yazarı, aktris ve şarkıcı Yasmine Hamdan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne aldı.

        "Ballad", "Cafe", "Nediya" ve "Beirut" şarkılarının da içinde bulunduğu 15 parçalık repertuvarıyla ilgi çeken konserde elektronik ve pop unsurları Arap müziğiyle harmanlandı.

        Hamdan'ın folk-elektronik müzikleri ve sıra dışı vokal anlayışıyla Arapça seslendirdiği şarkılarına müzikseverler ilgi gösterdi.

        Çalışmalarını Paris'te sürdüren Lübnanlı sanatçıya, gitarda Cedric Le Roux, davulda Loic Maurin ve klavyede Cong Minh Pham eşlik etti.

        Profesyonel müzik hayatına 2000'li yılların başında Orta Doğu'nun elektronik-pop gruplarından Soapkills'in vokalistliğini yaparak başlayan Yasmine Hamdan'ın sonuncusu "Al Jamilat" ismiyle geçen yıl müzikseverlerle buluşan üç albümü bulunuyor.

        Orta Doğu ve Avrupa'da farklı ülkelerde yaşamış ve birçok kültürden etkilenmiş olan şarkıcı, elektronik ve pop müziği halk müziğiyle birleştirdiği şarkılarıyla tanınıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler