Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

        1- Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Türkiye'de

        - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i resmi törenle karşılayacak.

        - Baş başa görüşme ve Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi Oturumu ile anlaşmaların imza töreninin ardından Erdoğan ve Aliyev ortak basın toplantısı düzenleyecek.

        - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev onuruna resmi öğle yemeği verecek.

        (Ankara/11.30/11.45/12.30/13.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda düzenlenecek Anayasa Mahkemesinin 56. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'ne katılacak.

        - Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Fener Rum Patriği Bartholomeos’u kabul edecek, Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıl dönümü törenine katılan misafirlerle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

        (Ankara/10.30/16.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek, Meclis Kültür, Sanat ve Yayın Kurulunca hazırlanan "Meclis Sohbetleri" programına katılacak.

        (TBMM/09.20/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- Başbakan Binali Yıldırım, İspanya'daki resmi temaslarını tamamlayarak yurda dönecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Anayasa Mahkemesi kuruluş yıl dönümü törenine katılan misafirlere vereceği akşam yemeğine iştirak edecek.

        (Ankara/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesinin 56. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'ne katılacak, partisinin genel merkezinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüşecek.

        (Ankara/10.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        YASAMA YÜRÜTME SİYASET

        1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" konferansının bakanlar düzeyindeki ikinci gün oturumlarına katılacak, gazetecilere açıklamada bulunacak.

        (Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bakanlık ile UNICEF arasında dezavantajlı çocukların korunması, gelişim ve katılım haklarından yararlanabilmelerinin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan "2018-2019 Ortak Çalışma Planı"nın imza töreni ile Türk Tarih Kurumu ve Birlik Vakfı Ankara Şubesinin düzenlediği "Anadolu Kadın Teşkilatları (Bacıyan-ı Rum)" konulu sempozyuma katılacak.

        (Ankara/13.00/14.00)​ (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 7. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu'nda konuşacak.

        (Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sepetçiler Kasrı'nda İstanbul Gençlik Festivali'ne ilişkin basın toplantısına katılacak.

        (İstanbul/16.00​) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        5- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Göç Müdürleri Toplantısı'na katılacak.

        (Adana/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        6- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Güney Afrika Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim İşbirliği Anlaşması" İmza Törenine iştirak edecek.

        (Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kahramankazan Belediye Meydanı'nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış programına katılacak.

        (Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        8- TBMM'den

        - Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, ikisi vakıf olmak üzere 15 üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısı görüşülecek.

        (TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        - KİT Komisyonunda, Türkiye Kömür Kurumu Genel Müdürlüğünün 2015-2016 yılı hesapları ele alınacak.

        (TBMM/11.00)

        EKONOMİ

        1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 9. Saraybosna İş Forumu'na katılacak, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ve Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ile görüşecek.

        (Saraybosna) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, valiliği ziyaret edecek, temel atma ve açılış törenlerine katılacak, Büyükşehir Belediyesine ziyarette bulunacak, Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda AK Parti Siyaset Akademisi programına iştirak edecek.

        (Balıkesir/11.30-16.00/Yalova/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba "3.Yerel Tohum Buluşmaları Şanlıurfa" etkinliğine katılacak.

        (Şanlıurfa/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Büyük Veri, Online Platformlar ve Rekabet Hukuku Programı'na ve The Galata İstanbul Hotel Mgallery By Sofitel açılışına iştirak edecek.

        (İstanbul/10.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak.

        (Ankara/14.00)

        DÜNYA-DİPLOMASİ

        1- Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

        (İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        GÜNCEL

        1- Anayasa Mahkemesinin 56. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Bireysel Başvurunun 5 Yılının Değerlendirilmesi" konulu sempozyum düzenlenecek.

        (Ankara/10.30/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam ve Kadın: Güncel Dini Meselelere Çözüm Odaklı Yaklaşımlar" çalıştayı açılışına katılacak.

        (Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- FETÖ davaları

        - Akıncı Üssü darbe davasında 473 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili FETÖ elebaşı Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 kişinin yargılanmasına Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - Darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgal edilmesi ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14'ü eski polis 117 sanığın yargılanması, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde sürecek.

        (İstanbul/10.00)

        - FETÖ'nün darbe girişimi öncesinde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda yapılan toplantı ile kalkışma günü tugayda yaşananlar ve burada darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit edilmesine ilişkin 50'si tutuklu 132 sanığın yargılanmasına İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

        (İstanbul/10.00)

        - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, 161'i tutuklu 478 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması görülecek.

        (Konya / 09.30)

        - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın şehir yapılanmasına ilişkin 12'si tutuklu 43 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

        (Sakarya / 09.00)

        SPOR

        1- Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Riva'da toplanarak saha olayları nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili kararını açıklayacak.

        (İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Almanya'nın Bayern Münih ekibi ile İspanya'nın Real Madrid takımı karşılaşacak.

        (Münih/21.45)

        3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek finalinde BOTAŞ-Çukurova Basketbol ve Yakın Doğu Üniversitesi-Galatasaray maçları yapılacak.

        (Ankara/18.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

        4- TEB BNP Paribas İstanbul Cup, Garanti Koza Arena'da devam ediyor.

        (İstanbul) (Fotoğraflı)

        ÖZEL HABER

        1- "Ürettiğimiz istatistiklere güveniyoruz"

        - TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail Gökalp:

        - "Dünyada hata oranları nasıldır bilmiyorum ama bizim istatistik üretim sürecinde kullandığımız tekniklerin çok daha üst düzey bir hale geldiğini söyleyebilirim. Anketörlerimiz bir haneyi 1 değil, 3-5 kez ziyaret ederek kişinin kendisinden birebir bilgiyi alıyor. Bugün AB'de proxy (temsilci) oranları yüzde 15 gibi gözüküyor ama biz proxy'lerde yüzde 10'lara, yüzde 5'lere düştük. Bu kalitemizin bir göstergesi. Ürettiğimiz istatistiklere güveniyoruz"

        - "Verinin derlenmesiyle ilgili örneklemi belirlerken, Ulusal Adres Veri Tabanından faydalanarak bir hane ya da iş yeri seçiliyor. Bunu da biz kendi kafamıza göre seçmiyoruz. Tamamen olasılıklı örnekleme yöntemine göre seçiliyor. Gelen kişi hangi konumda ve durumda olursa olsun, örnekleme kim çıktıysa kanun kapsamında cevap verme yükümlülüğü var. Kişinin herhangi bir işi yapıyor olması ona bir ayrıcalık tanımıyor. Yasalar önüne hepimiz eşitiz"

        - "(Sanayi üretimi endeksinde hesaplama değişikliği) Bu kesinlikle sadece bizim değil, AB istatistik kurumlarının da geçtiği bir yöntem. Bu yöntemle kayıt dışılığı azaltmış, veri kayıplarını gidermiş olduk. Bir ürünün üretim miktarı değil, niteliği daha önemli. Bu kapsamda hesaplamada miktarla birlikte cironun baz alınması gerekiyordu, yeni yöntemle bunu sağladık"

        - "(Başka verilerde hesaplama değişikliğin görülüp görülmeyeceği) Bir yerde metodolojik bir değişiklik olduğunda, uyum çalışmaları kapsamında TÜİK olarak bu entegrasyonu üst düzeyde sağlarız. Zamanın ve teknolojinin gerektirdiği metodları kullanmaya devam edeceğiz"

        (Belgin Yakışan Mutlu / İstanbul)

        - Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu:

        - "Force majeure olarak adlandırılan 'mücbir sebep' ilkesi gereğince seçimden dolayı gerçekleştirilen rezervasyon iptallerinin tamamının ücretini geri ödüyoruz. Ayrıca seçim tarihine göre tatilini bir gün kısaltıp dönüş yapmak isteyenler de oluyor. Bu talepleri de yerine getiriyoruz"

        - "Ortalama olarak söylersek, seçim tarihine tekabül eden döneme yönelik şu ana kadar yaklaşık yüzde 50 civarında rezervasyon iptali var. Bu oranın yüzde 90'lara çıkacağından eminiz"

        (Burcu Çalık-Ankara)

        3- Çiçeği burnunda robotlar, fon piyasasında getiri yarışına katıldı

        - Verizekalı Veri Teknolojileri AŞ kurucu ortağı Aykut Sarıbıyık:

        - "Fon büyüklüğü şu anda 1-5 milyon TL arasında. Ancak, zamanla, yatırımcıların ilgisini çekecek bir performans grafiği yakalaması, insansız karar mekanizmalarına yapacağımız yatırımlar ve yeni ürünlerimizle beraber, bu rakamın hızla artacağına inanıyoruz"

        - "Robot, belli bir piyasada, pazar fiyatı oluşan, veri akışı serverlarla sağlanan ve organize olmuş tüm borsalarda emirler üretebilir ve oluşan kar/zararların analizini yapabilirken aldığı geribildirimlerle ve yeni piyasa verilerini dahil ederek öğrenmesini sürekli bir şekilde devam ettirebilir"

        - "İnsanlar, kararlarına duygularını karıştırırken, robotlar analize dayalı ve çok daha hızlı kararlarıyla bir adım öne çıkıyor"

        (Bekir Gürdamar / İstanbul)

        ***

        Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler