Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı etkinlikleri kapsamında Amasya, Sinop, Çorum ve Kastamonu'da 57. Alay'a Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi.

        Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, Fatih Camisi'nde sabah namazında bir araya geldi.

        Çanakkale Savaşlarında şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Namazın ardından vatandaşlara çorba ikram edildi.

        Cami önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Amasya Şehitliği'ne kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından şehitler için dua edilerek Kur'an-ı Kerim okundu.

        Vali Osman Varol, Çanakkale'de destan yazan, vatanı için canını veren şehitler için anma etkinliği düzenlediklerini söyledi.

        Aradan geçen 103 yıla rağmen gururla anlatılan 57. Alay'ın kahraman şehitlerini rahmetle andıklarını dile getiren Varol, "Gençlerimiz, bürokratlarımız, idarecilerimizle vatanı için çok büyük fedakarlıklar yapan o nesli, o kuşağı tekrar hatırladık. Onların fedakarlıklarını hatırlarken aynı zamanda onlara dua ettik. Bu maneviyatın, bu ruhun ülkemizde hala özellikle gençlerimiz arasında yaşadığını da görmüş, anlamış olduk." dedi.

        - Sinop

        Sinop'ta Alaaddin Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, sabah namazı kıldı.

        Namazın ardından vatandaşlara çorba ikram edildi, Türk bayrağı dağıtıldı. Protokol üyeleri, Sinop Gençlik Merkezi üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların yer aldığı kortej, 57. Alay'a Vefa Yürüyüşü kapsamında kent mezarlığına kadar yürüdü.

        Kortejdekiler, yürüyüş sırasında Türk bayrakları ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini taşıdı.

        Mezarlıkta düzenlenen törende de Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için yapılan duanın ardından etkinlik sona erdi.

        - Çorum

        Çorum'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik, Ulu Cami'de başladı.

        Cami bahçesinde bir araya gelen gençler, sabah namazını kıldı. Çanakkale Savaşlarında şehit olanlar için dua edilmesinin ardından vatandaşlara yarma çorbası ikram edildi.

        Daha sonra Gazi Caddesi Pir Baba Parkı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Çorum Şehitliği'ne kadar yürüdü.

        Burada düzenlenen törende şehitler için dua edilerek, Kur'an-ı Kerim okundu. Şehitlik ziyaretinde kabirlere karanfil de bırakıldı.

        Vali Necmeddin Kılıç, Yarbay Hüseyin Avni komutasındaki 57. Alay'ın Kireç Burnu ve Conkbayır'ında kahramanca savaştığını, 628 askerden oluşan birliğin tamamının şehit olduğunu söyledi.

        O kahramanların anısına 1915'ten bu yana Türk ordusunda 57. Alay bulunmadığına dikkati çeken Kılıç, "57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan, dünyanın en kahraman alayıdır. Çanakkale Zaferi'nin özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza borcumuz olduğu gibi geleceğimiz açısından da son derece önemlidir. Kardeşliğimiz, birlik ve dirliğimizi hedef alanlar bilmelidir ki bizler bu topraklarda rengi rengine, dili diline, sesi sesine, gönlü gönlüne karışmış bir milletiz. Bizler asırlardır sevinçte, kederde, varlıkta ve yoklukta birlikte ağlayıp, birlikte gülmüş bir milletiz. Acı, şiddet ve korku bizi asla yıldıramayacaktır. Aksine bizi birbirimize daha fazla kenetleyecektir." ifadelerini kullandı.

        - Kastamonu

        Kastamonu'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen programda vatandaşlar Kuzeykent Ulu Camisi'nde bir araya geldi.

        Kastamonu Gençlik Merkezi üyeleri ve öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarıyla Kuzeykent'te bulunan Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

        Burada düzenlenen programda Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

        Programın ardından yürüyüşe katılanlara çorba ikramında bulunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler