Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'de "hakaret" ve "basit yaralama" suçlarından hakkında şikayette bulunulan kişinin uzlaşma şartı olarak yaptırdığı kütüphanede Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İbrahim Imış'ın adı yaşatılacak.

        Mardin'de bir kişi "hakaret" ve "basit yaralama" suçuna maruz kaldığı gerekçesiyle şikayette bulundu.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılması üzerine taraflar uzlaşabileceklerini bildirdi. Dosya Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu savcısı tarafından uzlaştırmacıya verildi. Uzlaşmacı, şikayetçi ile görüşüp uzlaşma şartı ve talebini aldı.

        Müşteki ile oğlunun köy okulunda zorluklarla okuduklarını, bu nedenle köy okuluna kütüphane yapılması şartıyla uzlaşabileceğini belirtmesi üzerine şüpheli Yaylacık Köyü İlkokuluna kütüphane yaptırdı.

        Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İbrahim Imış'ın adı verilen kütüphane törenle açıldı.

        Törene, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

        Törende konuşan Öztoprak, Adalet Bakanlığının "onarıcı adalet" sistemi çerçevesinde uygulamaya koyduğu mağdurların haklarının korunması, suç faillerinin de topluma kazandırılmasını sağlayan uzlaştırma kapsamında güzel örnekler ortaya çıktığını söyledi.

        "Mardin'de uzlaşma kültürü insanımızın yapısında fazlasıyla var. Mevzuatımızda da buna uygun olarak ceza usul yasamızda uzlaştırma kurumu daha işlevsel bir hale getirildi. İstenmeyen bir olayın yaşanması sonucu kamuya yararlı bir kütüphane oluşturuldu. Onarıcı adaletin güzel bir yansıması." diyen Öztoprak, taraflara teşekkür ettiklerini, bunun devamını dilediklerini belirtti.

        İl Milli Eğitim Müdürü Sarı da konuyu öğrendiğinde heyecanlandığını dile getirerek "Önemli olan insanlar pişman oldukları zaman geriye güzel bir eser bırakmak. İnşallah iyi bir örnek olur." diye konuştu.

        Daha sonra Öztoprak ve Sarı, açılışı yapılan ve yaklaşık bin kitabın bulunduğu kütüphaneyi gezdi.

        Mardin Adliyesi tarafından da okula 4 bilgisayar hediye edildi.

        - Yüzde 70'in üzerinde uzlaşma sağlandı

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'na bu yıl gelen dosyalardan yüzde 70'i üzerinde uzlaşma sağlandığı aktarıldı.

        Uzlaşma şartı olarak Musa Cihaner Çocuk Evleri Sitesi'ndeki çocuklara ayakkabı yardımı yapıldı, oyuncak dağıtıldı, turistik gezi düzenlendi, sinemada film izleme gibi etkinlikler düzenlenerek kimsesiz çocukların yüzlerinin güldürüldüğü ifade edildi. Mehmetçik Vakfına bağış yapıldığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile yürütülen "Uzlaştırma Ormanı Projesi'nin ise devam ettiği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler