Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Merkez Bankasının bu kadar faiz artırması beklenmiyordu. Şok denecek düzeydeki faiz artırımına rağmen dövizin düşmemesi ekonomideki vahameti ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankasının faiz artırma kararı sonrası Türk lirasının dolar karşısındaki değerinde bir değişiklik olmadığını ifade etti.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında olduğunda Merkez Bankasının 50 baz puan artış yaptığını anımsatan Erdoğdu, "Merkez Bankası, Cumhurbaşkanının kameralar önünde 'Faizleri düşürün.' uyarısına rağmen bugün faizi 75 puan artırdı. Çünkü ekonomi dipte, Merkez Bankasının elinde faizleri artırmaktan başka seçenek yok." iddiasında bulundu.

        "Şimdi kredi oranları yükselecek, başta inşaat sektörü olmak üzere diğer sektörler zincirleme olarak zarar görecek." görüşünü savunan Erdoğdu, beklentilerin üzerinde açıklanan faize karşın dövizde beklenen düşüşün olmamasının faiz artışına rağmen dövizin yükselme eğiliminde olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

        Erdoğdu şunları kaydetti:

        "Faiz artışı ile dolar ve TL'nin frenlenemeyeceği ortaya çıktı. ABD 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 3'ü aştığı bir konjonktürde faiz artışı çözüm değil. Bitmiş bir ekonomide faiz artırarak doları ancak 1 saat durdurabilirsiniz. ABD'de politika faizi yüzde 1,50 iken Türkiye'de yüzde 13,5. Tek çare OHAL'i kaldırarak, Türkiye'nin ve ekonominin önünü açmak. OHAL baskısı kalktığında döviz de faizler de dolayısıyla enflasyon da düşecektir. Piyasalar ve ekonomik karar birimleri AKP'ye güvenmiyor. Daha da kötüsü korkuyor. Saray ve AKP yönetimi gitmeden ekonominin rayına oturması mümkün değil. AKP'nin varlığı ekonomik daralmanın temel sebebidir. Demokrasiyi kurtarmadan ekonomiyi kurtarmak mümkün değil."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler