Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından, "2. İstihdam Seferberliği" kapsamında istihdam teşvikleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        ASO'dan yapılan açıklamaya göre, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu iş birliğiyle istihdam teşvikleri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

        Oda tarafından, "2. İstihdam Seferberliği" kapsamında Ankara'da 10 civarında toplantı yapılacak. İstihdam ve eğitim desteklerinin anlatılacağı toplantılarla istihdamın artırılması hedefleniyor.

        ASO Başkanı Nurettin Özdebir, toplantıda yaptığı konuşmada, geçen yıl istihdam seferberliği kapsamında bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini anımsatarak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının hemen ardından Ankara'daki çeşitli sanayi odaklarında çok sayıda toplantı yaptık. Üyelerimizi yeni istihdam yaratma konusunda motive ettik, en çok istihdam artışı gerçekleştiren üyelerimizi ödüllendirdik. Tüm bu çabalarımızın sonucunda Ankara, 2017'de en yüksek istihdam artışı gerçekleştiren 3. kentimiz oldu." ifadesini kullandı.

        ASO ve Ankaralı sanayiciler olarak aynı gayreti bu yıl da fazlasıyla göstereceklerini vurgulayan Özdebir, şunları kaydetti:

        "İstihdam desteklerinde imalat sanayisine pozitif ayrımcılık yapılmış olması son derece önemli. Çünkü ülkenin teknoloji seviyesini belirleyen imalat sanayisidir. Bu desteklerin yürürlüğe girmesiyle ikinci istihdam hamlesinde daha başarılı olacağımıza inanıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler