Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEÜ'de kök hücre bilgilendirme ve bağış etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Onur Altındağ

        ZONGULDAK (İHA) - "Kampüsün Kanında Hayat Var"adlı büyük kan bağışı etkinliği ile dikkatleri toplayan Bülent Ecevit Üniversitesi Kızılay Gençlik Topluluğunca "Bir Hayatı Kökten Değiştir" adlı kök hücre bilgilendirme ve bağış etkinliği düzenlendi.

        Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ahmet Zengin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, kök hücre bağışının hayati önemini anlatan bilgilendirme seanslarına geniş kapsamlı katılım sağlandı. Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve hemşirelik 2.sınıf öğrencilerinin destekleriyle gerçekleştirilen kök hücre bağışı ile öğrenci ve akademisyenlerde farkındalık oluşturuldu.

        Etkinlikle birlikte, kan bağışı konusundaki önemli katkılardan sonra BEÜ'de kök hücre bağışı alanında da önemli adımlar atıldı. Türkiye genelindeki 544 kişide 1 kişi olan kök hücre bağış oranı bu etkinlikle birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi'nde 7 kişide 1 kişi oranına yükseltildi.

        (OA-Y)

        23.11.2017 12:11:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler