Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BTC ve KOSGEB'den girişimcilere tam destek

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı (BTC) ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayan 52 girişimciye sertifikaları verildi.

        BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, Atatürk Üniversitesi ve BTC işbirliği ile yürütülen "Geleceğe Doğru Bakmak" projesi kapsamında KOSGEB ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlendiklerini belirtti.

        Kaya, düzenledikleri eğitimlerde amacın, bölgede istihdama, üretime destek vererek ülke ve bölge ekonomisinin güçlenmesini sağlamak olduğunu söyledi.

        Kaya, "BTC boru hattı güzergahında bugüne kadar 50'den fazla işyerinin açılmasına destek verdik. Özellikle kadınlar ve gençler başta olmak üzere tüm girişimcilere şimdiye kadar olduğu gibi önümüzdeki yılda da benzer destekler vereceğiz. Mesela burada sertifika alan 4 girişimcinin iş yerlerini açmalarında önemli katkı sağladık. Bu eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, sertifika alan girişimci arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

        Daha sonra söz alan Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, bölgede istihdama yönelik bu ve benzeri eğitimlerin önemine dikkat çekti.

        Karaman, "Bölgemizin kalkınmasına, istihdamına bu tür eğitimlerle öncülük eden KOSGEB ve BTC yetkililerine teşekkür ediyorum. Girişimci arkadaşlarımız öncelikle kendiniz öz güveniniz tam olması lazım. Üretimden yana sürdürülebilir işler yaparsak bu bölgede göçü önleriz. Sarıkamış'ımızın geleceğini çok parlak görüyorum.Sizler turizme katkı sunarak ilçenin gelişimine destek olacaksınız.Bundan sonraki işlerinizde,yaşamınızda başarılar diliyorum"diye konuştu.

        Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ise, istihdamın artırılmasında girişimciliğin önemini belirterek bu eğitimlerin işsiz gençlerin kendi işlerini kurmalarına önemli katkısının olduğunu kaydetti.

        Sarıkamış'ın bir turizm merkezi olma yönünde önemli mesafeler aldığını hatırlatan Toksoy, "Bu nedenle girişimcilerin hizmet sektörüne yönelik işyeri açılmalarının turizme önemli katkı sağlayacak. Ayrıca bizler, Sarıkamış'ta açılacak işyerlerine her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        KOSGEB Kars İl Müdürü Lütfullah Aktaş'da, KOSGEB olarak girişimcilik eğitimlerine devam ederek, istihdam oluşturma yönündeki çalışmalarını sürdüreceklerini hatırlatarak, Atatürk Üniversitesi ile BTC' ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

        Yapılan konuşmaların ardından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 52 girişimciye protokol üyelerince sertifikaları verildi. Ayrıca BTC' den teknik destek alarak işyerlerini açan ve işlerini başarılı bir şekilde sürdüren 2' si kadın 4 girişimciye de teşekkür belgesi verildi.

        Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlene sertifika törenine, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, KOSGEB Kars İl Müdürü Lütfullah Aktaş, Sarıkamış Halk Eğitim Müdürü Ali Cengiz Birdal, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul, teknik ekip ile girişimciler katıldı.

        (IÇ-AT-Y)

        23.11.2017 13:07:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler