Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        60 yıllık diş hekimi: "6 seneden beri aynı diş fırçasını kullananları biliriz"

        (Fotoğraflı)

        Ergin Yıldız

        EDİRNE (İHA) - Edirne'de meslekte 60 yılını aşan ve halen özel muayenesinde diş hekimliği yapan Tekin Sayınbaş, Türkiye'de diş fırçalama alışkanlığının olmadığını belirterek, "6 seneden beri aynı diş fırçasını kullananları biliriz, tüpün içinde kuruyan diş macunlarını da hatırlarız" dedi.

        Diş hekimi Tekin Sayınbaş, Türkiye'de diş fırçalamaya pek özen gösterilmediğini söyledi. Diş fırçalama alışkanlığının bazı bireylerde hiç olmadığını belirten Sayınbaş, "Hekimlik, bilgi ve özveri gerektirir. 'Aşk olmayınca, meşk olmaz.' Biz diş hekimleri bunun bilincindeyiz. Bu derin bir konudur Türkiye'nin sosyal yapısıyla ekonomik yapısı ve kültürüyle ilgili bir durumdur. Bazı ülkelerde 3 yaşından itibaren diş hekimleriyle ahbap olur çocuklar. Anneleriyle babalarıyla ve diş hekimleriyle şahsen karşı karşıya kalırlar. Bizde ancak diş ağrıyınca. Bir de bayramlarda ve düğünlere giderken diş fırçası kullanma alışkanlığı vardır. Televizyonlar reklamını yapıyor bu işin ama o da işin süs tarafıdır maalesef yaygın bir şey yoktur. 6 seneden beri aynı diş fırçasını kullananları biliriz, tüpün içinde kuruyan diş macunlarını da hatırlarız" ifadelerini kaydetti.

        (EY-MK-Y)

        23.11.2017 13:19:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler