Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun Öğretmenler Günü mesajı

        ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

        Taşkesenlioğlu mesajında şunları kaydetti; "İlk emri 'oku' olan bir dinin mensupları olarak bizler için öğretmenlerimizin ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır. Kültürümüzde eğitimcilerimiz anne- babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteberdir.

        İlim- irfan sahiplerine hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletin evlatları olarak, dünyanın en kutsal mesleğine sahip öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

        Ana kucağından okul yollarına yürümeye başladığımız ilk günden itibaren, sevgisi ve sonsuz şefkatiyle bizi sarıp sarmalayan, öğrettikleri ile geleceğimize ışık tutan öğretmenlerimiz sayesinde yarınlarımız güvence altındadır.

        Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır" diyerek bu konuya işaret etmiştir.

        Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi ve medeniyet yarışında var olabilmesi; kaliteli eğitim ve eğitmenlerle mümkündür. Bu nedenle ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen FETÖ ve işbirlikçilerinin ilk hedefi de eğitim sistemimiz olmuştur. Ancak mesleğin kutsallığının bilincinde olan ve canları pahasına görev yapan siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde, bu emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Tıpkı Batman'ın Kozluk ilçesinde terör örgütü tarafından şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın gibi

        Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi, "Milletimizin her bir ferdinin, kendisi ve çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu vardır. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır."

        Bizimle hayatı paylaşan; bize hayatı öğreten, birey olma çabasında yol gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

        (ERZ-AT-Y)

        23.11.2017 18:12:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler