Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzincan da öğretmenler günü kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Aslan

        ERZİNCAN (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Erzincan da kutlama programı düzenlendi.

        Erzincan İl Müftülük konferans salonu2nda düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

        Erzincan Valisi Ali Arslantaş programda yaptığı konuşmada; "3300 öğretmenimizle Erzincan'ı eğitim merkezi, eğitim şehri, eğitimin odak noktası yapmak üzere yol çıkmıştık. Geçtiğimiz yıl içimizdeki safraları da temizledikten sonra çok daha güçlü olarak yolumuza devam ettik. 3-5 yaşındaki çocuklarımızı okul öncesi anaokulu ile buluşturduk. Öğretmenlerimiz sokak sokak gezdiler. Aileleri, çocukları tespit ettiler. Bunların okullu olması için gayret gösterdiler. Bu bir inanç, bu bir başarı öyküsüydü. Biz 3-4-5 yaş arasındaki çocuklarımızla ayrı ayrı Türkiye birincisi olduk. Ama yüzde 83 oranında Türkiye birincisi olduk. Ama hala ulaşamadığımız yüzde 17 öğrencimiz vardı. Bunlara bu yıl içerisinde ulaştık. Milli Eğitim Bakanlığı bizim bu başarımızı gördükten sonra Erzincan'ı 5 yaş grubunda okul öncesi eğitimin mecburi olduğu pilot il seçti. Şuanda bizde 5 yaş öncesine yüzde yüz oranda ulaşmış bulunuyoruz.

        Durursak düşeriz, kaybederiz. Yukarıya doğru çıkmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin de takviye kursları devam ediyor. Dershaneler kalkıp, sorular çalınmaz olunca bizim öğrencilerimiz hakettiği yerlere geldiler. Eğitimin yerinin bizim okullarımız ve bizim öğretmenlerimizin de eğitimci olduğu gerçeği ortaya çıkmış oldu." diye konuştu.

        Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda "Doğuda öğretmen olmak, Türk Milli Eğitiminin dünü bugünü ve 3 fidan 3 destan konulu video gösterileri yansıtıldı. Ardından öğretmenler arasında düzenlenen "öğretmen" konulu anı ve şiir yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi. Akabinde adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

        Programın son aşamasında ise Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, ortaokul öğretmenleri ile sürpriz bile buluşma gerçekleştirildi. Buluşmada Vali Arslantaş, Başkan Başsoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Gün'e ortaokul karneleri öğretmenleri tarafından takdim edildi.

        (AA-AT-Y)

        24.11.2017 15:38:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler