Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kardelen kadın merkezinden 25 Kasım etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Murat Başal

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında etkinlik düzenledi.

        Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi, 25 Kasım Günü nedeniyle söyleşi ve sinevizyon gösterimi düzenleyerek Bağlarlı kadınlarla dayanışma da bulundu. Kardelen Kadın Merkezinin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda kadın katıldı. İlk olarak Avukat Cemile Turhallı Balsak, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kadınlara yasal hakları hakkında bilgi vererek kadınların hakları konusunda sordukları soruları da cevapladı. Avukat Turhallı 2012 yılında yürürlüğe giren 6284 sayılı kanunun daha çok şiddete dikkat çeken ve şiddetin önlenmesi için yürürlüğe girdiğini belirtti. Kadın kurumlarının mücadelesi sonucunda böyle bir kanunun çıkarıldığını ifade eden Turhallı, "Bu kanunun kadına yönelik şiddetin gerçek anlamda önlenmesine dair bir takım düzenlemeler içeriyor. Bu düzenlemeler gerçekten uygulanır ve anlaşılırsa şiddetin gerçekleşmeden önce tamamen kadının beyanını esas alarak bunu engellemeye yönelik bir kanun olduğunu görürüz" dedi.

        Ayrıca Kardelen Kadın Merkezinin çalışmaları 25 Kasım etkinliğinde tanıtıldı. Kardelen Kadın Merkezinin içerisinde sığınma evi olduğu ve şiddet gören kadın ve çocuklara yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Etkinlik kurtuluş son durak adlı filminin gösteriminin ardından son buldu.

        (MB-AKK-Y)

        25.11.2017 14:44:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler