Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sürdürülebiliir Yaşam Film Festivali bitti

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) ve İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi (İMO) tarafından Tepebaşı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, paydaşlara ve emeği geçenlere teşekkür belgelerinin verildiği kapanış töreni ile sona erdi.

        ETOS Dernek Başkanı Nihal Bağcı, yaptığı konuşmada, filmlerin dünyayı ayağımıza getirdiğini, gelecek nesillerin yaşamını zorlaştıracak doğa ve çevre kirliliğinin boyutları ile bunların nasıl yok edilebileceğine dair yol gösterici, farkındalık oluşturucu ve harekete geçirici özellikleri de olduğunu belirtti. Bağcı, "Plastik ve kimyasal atıkların okyanus ve nehirlerimizde ne kadar tehlikeli hale geldiğini, yüzde 2.5 olan Dünya'da ki kullanılabilir su oranının gittikçe düştüğünü, fosil yakıtların enerji üretiminde kullanılması ve dijital atıkların oluşturduğu çevre kirlenmesinin artık sürdürülebilir değil. Bu filmlerden bir kez daha gördüm" dedi.

        Bağcı, filmlerle ilgili uzman konuşmacıların görüşlerinin 5 gün boyunca salona gelen yaklaşık bin 400 kişi tarafında ilgi ile dinlendiğini, ayrıca müzik dinletileri ve dans gösterilerinin de festivale coşku ve hareketlilik kattığını belirterek, festivale destek veren başta Tepebaşı Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Son olarak Nihal Bağcı, ETOS ve İMO olarak toplumsal sorumluluğunun çerçevesinde önümüzdeki yıllarda da bu tür projeleri hayata geçirmeyi düşündüklerini ve bu konuda ki en büyük destekçilerinin; çevresine, doğasına, geleceğine duyarlı, sanatsever Eskişehirliler olduğunu söyledi.

        (ÇAĞ-Y)

        27.11.2017 15:50:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler