Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Simurglu öğrenciler ecdadını yerinde tanıyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Simurg Yeşilpınar Bilgievi öğrencileri, Osmanlı'ya başkentlik yapmış Edirne'yi gezerek, tarihi yerinde öğrenme imkanı buldu.

        Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın,5'inci Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda jüri özel ödülü alan 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı Simurg,Osmanlı tarihini öğrencilere yerinde öğretiyor. Simurg Yeşilpınar Bilgievi öğrencileri,Osmanlı'ya başkentlik yapmış Edirne'yiziyaret etti. 1365'te başkent olduktan sonra yaklaşık olarak 88 yıl Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapan Edirne hem padişahların gözde yerlerinden hem de önemli ticari merkezlerden biriydi.

        Gerek mimari yapılarını gerekse etnik havasını günümüze kadar koruyan Edirne, Simurg'un öğrenmeye meraklı öğrencileri için eşsiz bir tarih dersi fırsatı sundu. Simurglu kaşiflerin Edirne'deki ilk durağı Selimiye Camii oldu. Varlığı ile Türk tarihine ve Edirne'ye güç katan ve şehre simgesel bir nitelik kazandıran Selimiye Camii öğrencilerin en çok dikkatini çeken yapı oldu.

        Hem gezip hem öğrendiler

        Selimiye Camii hakkında yeni bilgiler edinen genç kaşifler buradan sonra sırasıyla Üç Şerefeli Cami, 2'nci Beyazıt Külliyesi Darüşşifa, Eski Cami ve Meriç Köprüsü'nü gezdi. Osmanlı dönemine ait eserleri kitaplardan ziyade yerinde görerek tanıma imkânı bulan Simurglu öğrenciler Türk tarihi için önemli yerlerden biri olan Edirne'yi gezerek öğrendi.

        (HB-BA-Y)

        28.11.2017 10:27:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler