Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Usta köşe yazarı ve tiyatro eleştirmenlerinden Bilecik gezisi

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Çeşitli gazetelerde yazar ve tiyatro eleştirmenliği yapan isimlerden oluşan heyet; diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik'i ziyaret etti.

        Bilecik ve ilçelerine çeşitli temasları kapsamında gelen yazar ve tiyatro eleştirmenleri ilk olarak Osmanlı Devletinin kurucu Osman Gazi'nin kayınpederi ve devletin manevi kurucu Şeyh Edebali'nin türbesini ziyaret etti. Ardından Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesi içinde bulunan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'ni gezen Oyun Yazarı Tiyatro Eleştirmeni Yetkin Yüksel, Ulusal Basın Turizm Yazarı ve Tiyatro Eleştirmeni Mustafa İri, Sinema Yazarları Derneği Kurucusu Köşe Yazarı ve Tiyatro Eleştirmeni Münir Göker ile Oyuncu ve Muhabir M. Ali Çözer'e Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce ve Bilecik Belediyesi Görevlisi Muhlis Aydemir eşilik ederek, Bilecik'in tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdiler. Son olarak Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Gösteri Salonu'nda, Bilecik'in Fethi belgeselini izleyen grup üyeleri, daha sonra Söğüt'te Osmanlı Devletinin kurucu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin türbesini ve ilçedeki tarihi mekanları gezdiler. Heyetin son olarak Pazaryeri Kınık Köyü ve Bozüyük Şehir Müzesini ziyaret edeceği öğrenildi.

        (CKT-AS-Y)

        28.11.2017 14:14:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler