Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bolu'da, şiddeti önleme ve izleme merkezi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Faruk Çidem

        BOLU (İHA) - Bolu'da, şiddetle etkin mücadelede koruyucu ve önleyici tedbirler alarak şiddet mağduru bireylere destek vermek için, Bolu Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi açıldı.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, şiddetle etkin mücadelede koruyucu ve önleyici tedbirler alarak şiddet mağduru kadın ve erkeklere destek vermek için, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin (ŞÖNİM) açılışı yapıldı.

        Açılışa Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediyesi Başkan Vekili Arzu Aydın, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit ile davetliler katıldı.

        Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit, "Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi gerekli uzman personelin görev yaptığı ve tercihen kadın personelin istihdam edildiği, şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik destek ve izleme hizmetlerinin verildiği, çalışmalarını tek kapı sistemi ile yedi gün yirmi dört saat esasına göre yürüten, insan onuruna yaraşır etkili ve süratli hizmet sunumu sağlayan, kadının ekonomik, psikolojik, hukuki ve sosyal olarak güçlendirilmesi odaklı merkezlerdir" dedi.

        "Yeni nesilleri insana saygı şuuru ile yetiştirmeliyiz"

        Bolu Valisi Aydın Baruş ise yaptığı konuşmada, şiddetin olduğu bir ailede büyüyen bir çocuğun ileriki hayatında şiddeti normal bir olaymış gibi görmeye başladığını ifade ederek, "Bu hastalıklı zihin yapısı maalesef insanımıza geçiyor ve bunun önüne geçmeliyiz. Büyükler olarak çocuklarımıza çok iyi örnek olmak zorundayız. Sadece söylem düzeyinde değil davranışlarımızla da insana saygıyı, kadına saygıyı mutlaka onlara hissettirmeli ve göstermeliyiz. Diğer taraftan şiddeti herhangi bir şekilde meşru göstermeye çalışan anlayış ve kişilerle mutlaka mücadele etmemiz lazım. Şiddete başvuranlara toplumsal tepki koymalı ve onları toplumdan dışlayıcı davranış sergilemeliyiz. Çünkü kanunla getirmiş olduğunuz cezai yaptırımlar bazen etkili olamayabiliyor" şeklinde konuştu.

        (FC-RFK-Y)

        28.11.2017 14:20:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler