Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Dilimiz Kimliğimizdir" konulu yarışmada Gölpazarlı öğrenci dereceye girdi

        (Fotoğraflı)

        Arslan Altındiş

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'te düzenlenen "Dilimiz Kimliğimizdir" konulu yarışması dereceye giren Gölpazarı Anadolu İmam Hatip Lise öğrencisine bin TL ödül kazandı.

        Bilecik genelinde lise öğrencilere yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Dil Kurumu iş birliğinde resmi ve özel bütün orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak "Dilimiz Kimliğimizdir" konulu doğru ve güzel kullanma makale ve deneme yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada birinci merkez 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencisi Berfim Kaya, ikinci 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda İçen ve Gölpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep İrem Acar oldu. Birincinin 2 bin, ikincinin bin 500, üçüncü ise; bin TL para ödülü kazandı.

        Konu hakkında açıklama yapan Gölpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Arıcan, öğrencisini tebrik ederek, "Dünyanın en zengin dillerinden biri ve milli kimliğimizin ana unsuru olan Türkçemizi korumak, yaşatmak, zenginleştirmek, gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktarmak ve Türk dilini yerinde, doğru, dil kurallarına uygun, açık ve anlaşılır olarak konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek amacıyla bu yarışma düzenlendi. Bu yarışma Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türk Dil Kurumu iş birliğinde resmi ve özel bütün ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak 'Dilimiz Kimliğimizdir' konulu Türkçeyi doğru ve güzel kullanma makale ve deneme yarışması oldu. Bu yarışmaya katılan okulumuz 11/A sınıfı öğrencisi Zeynep İrem Acar il genelinde üçüncü olarak bin TL ödülün sahibi oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Para ödülünün yanı sıra kendisine Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu,Türkçe Sözlük, Güzel Yazılar serisi ile 20l7 Türk Dili Yılı armağan çantası da hediye edildi. Bu yarışmalar öğrencileri özellikle teşvik ediyor. Başta Dili ve Edebiyatı dersi öğretmenlerini ve dereceye giren öğrencimizi bir kes daha tebrik ediyorum" dedi.

        (CKT-AS-Y)

        28.11.2017 17:25:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler